Anders Bagge – Visar Skrivstugan vid vattnet

KATEGORI

Anders Bagge visar upp sitt hem

Huset på Ekerö skulle egentligen bara vara ett sommarställe. Men Anders Bagge renoverade om det, och helt plötsligt kändes allt så rätt.

– Då sålde jag huset på Djursholm och flyttade hit på heltid, säger han.

Anders Bagges hus

För sex år sedan gick flyttlasset från Djursholm till Ekerö. Anders Bagge flyttade in i ett hus på 1100 kvadratmeter och med utsikt ner till vattnet.

– Att flytta hit är nog det bästa jag har gjort, säger den berömda låtskrivaren.

I huset har han tillgång till fyra olika studios. Tre av dem hyr han oftast ut, och den fjärde använder han själv när han ska spela in lite tyngre låtar. Men Anders Bagges favoritplats ligger ca 170 meter från själva huset. Det är en sjöstuga där han har ytterligare en studio. Det är en plats där han kan koppla av och skriva musik.

– Här känner jag att jag kan vara ett med vattnet. Den här platsen betyder väldigt mycket för mig ur ett emotionellt perspektiv. Jag har inget internet här, och så brukar jag stänga av telefonen. Jag behöver lite lugn och ro när jag skriver musik, säger Anders Bagge och fortsätter:

– Men här skriver jag bara ballader. När jag skriver låtar med tunga gitarrer så är jag oftast i huset eftersom att jag har mer utrustning där.

Vem är Anders Bagge? En musikalisk stjärnproducent

Anders Bagges musikintresse kom väldigt tidigt. I och med att hans far arbetade på skivbolaget Metronome, och att hans syster och bror spelade instrument så blev det naturligt för honom att själv hålla på med musik.

Han berättar att han var i senare tonåren när han började skriva låtar. Första beviset på att han var duktig på det fick han år 1993.

– Jag skrev låten ”Happy” som framfördes av Legacy Of Sound. Det blev en stor hit och hamnade högt upp på olika danslistor, säger han.

Han har genom åren bland annat arbetat med världsstjärnor som Janet Jackson, Celine Dion och Madonna. Men i och med framgången så har han blivit tvungen att offra saker och ting.

– Man kan väl säga att jag som vuxen aldrig har levt ett normalt liv. Jag har aldrig haft ett 9–5-jobb. Det tycker jag är synd. Jag skulle vilja veta hur det känns att ha fasta rutiner på det sättet.

En annan grej är att man tänker ganska mycket på att man ska göra ett visst antal hitlåtar per år, istället för att bli lycklig och uppskatta det lilla. Men jag jobbar på det, säge han.

Men trots en lyckad karriär som låtskrivare och producent så finns det något som Anders Bagge genuint saknar i sitt liv.”

– Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett eget barn. Jag försökte både med Laila och med Petra men det blev bara inte så, säger han.

Jurymedlem i Idol

År 2008 blev Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson nya jurymedlemmar i Idol. Hans medverkan i programmet har resulterat i att han har gått från att ha varit en relativt anonym person till att bli en rikskändis.

– Jag hann tacka nej tre gånger innan jag tackade ja. Jag tackade nej på grund av min scenskräck. Men min medverkan i programmet har hjälpt mig att komma över det. Idag ångrar jag inte att jag valde att arbeta med Idol, säger han.

Fakta om Anders Bagge

Ålder42.
FamiljFlickvännen Sarah Johansson och hennes tre barn, hundarna Saga och Esther, katterna Pelle, Per-Åke, Sixten och Orlok.
BorEkerö.
Okänd talangBra i Monopol.
Bästa egenskrivna låt”I Guess I loved You”, som framfördes av den franska artisten Lara Fabian. 

Text Billy Abraha, foto Alicia Swedenborg.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -