Sofia Wistam: Visar upp sitt hem och 5 snabba frågor

KATEGORI

Lekfullhet en självklarhet i Sofia Wistams hem!

Tv-profilen Sofia Wistam har barnasinnet kvar. Det syns tydligt i hennes hem. Roliga lampor, leksaker och en gigantisk haj samsas med vackra ting som hon fyndat på loppisar och internet.

Om Sofia Wistams uppväxt och familj

Sofia Wistam föddes in i en stor, sammansvetsad familj i Sverige. Hennes föräldrar var båda hårt arbetande yrkesmän som ägnade mycket av sin tid och energi åt att försörja Sofia och hennes syskon.

Bor: Lidingö utanför Stockholm.
Huset: Sekelskiftesvilla i tre våningsplan, byggd 1910.
Familj: Maken Magnus Wistam, barnen Kid 24, Sindy 16, Texas 11 och Lennox 9 år.
Gör: Programledare.
Aktuell: Med en ny säsong av ”Sofias änglar” i Kanal 5 och med podcasten ”Wahlgren&Wistam”.
Instagram: @sofiawistam
Blogg: sofiawistam.se

Under hela sin barndom fick Sofia på nära håll uppleva den positiva inverkan som en stark familjeenhet kan ha på ens liv, vilket ingav henne en djup uppskattning för familjen och alla de fördelar som den medför.

Sofia Wistam

Som vuxen satsade Sofia på en karriär inom socialt arbete och hjälpte barn och familjer i nöd genom olika uppsökande program och samhällsinitiativ. Hon blev känd som en outtröttlig förespråkare för dem som står inför svårigheter eller diskriminering och använde sina egna erfarenheter för att skapa kontakt med andra och ge stöd.

Genom åren har Sofia fått många utmärkelser och hyllningar för sitt arbete, och hon fortsätter att vara en källa till inspiration för sin omgivning. Genom alla upp- och nedgångar i sitt liv har Sofia alltid varit tacksam för kärleken och stödet från sin familj, som har spelat en central roll för att forma den hon är idag.

Hur lång är Sofia Wistam?

Sofia Wistam är en svensk modell som är 1,75 lång. Hon började sin karriär i modebranschen vid 14 års ålder och blev snabbt känd som en av Sveriges bästa modeller.

Med sitt slående utseende och sin statylika ram har Sofia gått på catwalken för några av de största namnen inom modebranschen, däribland Chanel, Prada, Valentino och Dior.

Utanför modellyrket har hon också ägnat sig åt skådespeleri och TV-moderskap och medverkat i program som “Sweden’s Next Top Model” och “Let’s Dance”.

Trots sina framgångar i modevärlden förblir Sofia jordnära och ödmjuk inför sina framgångar. Hon fortsätter att vara en inspiration för flickor runt om i världen

 

Sofia Wistam hemSnön ligger vit runt den vackra sekelskiftesvillan på Lidingö, där Sofia Wistam sedan tio år tillbaka bor med sin man Magnus och tre barn.

– Vi letade egentligen efter något nytt och modernt, men fastnade för charmen och läget. Huset ligger precis vid skolan och det är nära till stan. Och så älskar jag att bo högt och kunna titta ner på vattnet.

Vi sitter i en vacker röd soffgrupp i vardagsrummet som Sofia köpt via Blocket. Hon fyndar gärna på nätet och älskar loppisar.

– Jag gillar möbler med själ och förstår inte varför man ska lägga massa pengar på att köpa nytt när man hittar begagnat för en bråkdel av priset, säger hon.

Ovanför soffan hänger solsystemet. I fönstret sitter två svarta mopsar med var sin lampskärm på huvudet, på spiselhällen står högtalare till mobiltelefonen i form av två mjukishundar och på ena vardagsrumsväggen lyser en stor hyllkonstruktion. Där tronar Sofias färgglada samling av Pez-gubbar.

Överallt färg och roliga detaljer.

– Som barn hade jag inte så mycket leksaker, kanske kompenserar jag för det som vuxen. Jag har alltid haft en passion för färgglad plast och lekfullhet, säger hon.

Sofia Wistam blir kär i möbler

Sofia Wistams hem - en haj som takpjäsNere från vägen kan förbipasserande skymta en gigantisk plasthaj som hänger i taket i hallen.

– Jag har förstått att det är den stora snackisen bland barnen här i skolan, säger Sofia och skrattar.

Hajen såg hon på en vän till en väns Facebooksida. Två år senare hade hon inte kunnat sluta tänka på den, så hon skickade iväg ett meddelande.

– Det visade sig att hon precis hade flyttat och inte fick plats med hajen i sitt nya hem, så jag gav henne ett bud direkt och fick den.

– Jag blir kär i saker och möbler. Jag tror att man mår bättre i ett hem som är fullt av sådant som man känner kärlek till, säger hon.

Sofias man Magnus är inte särskilt förtjust i hajen, men gick med på att ha den i hallen i stället för över matsalsbordet, som Sofia Wistam först ville.

– Vi säger aldrig till varandra: ’Du får inte ha den grejen framme, för jag tycker inte om den’. Vi blandar våra olika stilar i stället. Han vill hellre ha få och dyrare, mer stilrena saker, medan jag köper sådant jag tycker är roligt utan att riktigt veta var jag ska ha det.

Sofia Wistam hemporträttSofias änglar gör mig ödmjuk

Sofia Wistam har ett hektiskt arbetsschema och har precis påbörjat inspelningarna för sjunde säsongen av tv-programmet ”Sofias änglar”, som sänds i Kanal 5. Tillsammans med Mattias Särnholm och Johnnie Krigström hjälper hon olycksdrabbade familjer att fixa till sina hem.

Sofia har gjort tv i 25 år och lett alla typer av program – allt från inredningsprogram till underhållnings-shower och djurprogram. Soff-i-propp, Wipeout, Stadskampen, Top Dog och Grammisgalan är några exempel.

– Det är härligt att just ”Sofias änglar” blev en långkörare. Det är få förunnat att kunna hjälpa andra människor på riktigt. Vi klampar in i deras hem och deras sorg, och hjälper dem att vända en negativ spiral till en positiv. Det är häftigt, säger Sofia.

Det är ofta tårar och starka känslor inblandat. Programmet har påverkat henne mycket.
– De vi möter visar att det är möjligt att gå vidare även efter den svåraste sorg, vilket är fantastiskt att få vara med om. Man inser ju att ingen av oss kommer undan sjukdom och död. Det har gjort mig väldigt ödmjuk inför livet och glad för det jag har.

Sofia Wistam lyssnar på podcastSofia Wistam spelar in podcast hemma

Hemma i villan på Lidingö spelar Sofia ofta in sin och Pernilla Wahlgrens populära podcast Wahlgren&Wistam, som i höstas blev vinnare av radiopriset Årets podcast.

Duon släpper ett nytt avsnitt varje söndag och har runt 500 000 lyssnare i månaden. De funderar över små och stora saker, och ämnena spänner över glamour och vardag, barnuppfostran, kärlek och relationer.

I Bikten kan lyssnarna få syndernas förlåtelse. Sonen Kid, 24, som Sofia har tillsammans med Orup, är ljudtekniker och klipper programmen.

– Jag kände att jag ville ha en egen grej och inte bara syssla med tv-produktioner. Vi har hållit på i ett år nu och har väldigt kul ihop. Jag och Pernilla kände inte varandra särskilt väl tidigare men vi fann varandra snabbt.

De nominerades till Årets duo på Gaygalan, eller QX-galan, som hölls i början av februari.

– Vi har blivit ett par, Pernilla och jag! säger Sofia och skrattar.

– Om jag var soloartist innan så är det som att ha ett popband nu. Det är jätte-kul.

Sofia Wistam och Magnus hemmaprojektDränering nästa hemmaprojekt

När Sofia och Magnus flyttade in i huset för tio år sedan gjorde de om alla golv och innertak, liksom kök och badrum.

– I taket hade förra ägaren lagt parkett. Det såg helt galet ut. Vi försökte att tycka om det och se det med nya ögon, men det gick bara inte.

För tre år sedan lade de nytt tak, och snart är det dags för ny dränering.

– Vi är båda idiotiskt ohändiga och tycker att sådana här projekt är så tråkiga. De kostar jättemycket pengar och sedan syns det ändå inte att man gjort något.

Då är inredning betydligt roligare.

– Jag boar gärna, men lägger varken mycket pengar eller tid på det och köper aldrig inredningstidningar.

På ett sätt tycker jag det är hemskt att vi människor hamstrar saker, samtidigt som jag älskar auktioner, loppisar och lagerutförsäljningar. Men jag tycker det är lika kul att själv sälja och ge bort saker.

Sofia Wistam Smycken

Sofia Wistam är en välkänd smyckesdesigner vars unika och vackra kreationer har gjort henne till en av de mest eftertraktade designerna i branschen.

Hennes smycken kännetecknas av sina intrikata detaljer, djärva färger och slående former, som visar Sofias djupa förståelse för både form och funktion. Oavsett om du letar efter ett statementplagg som höjer din look eller en subtil accessoar som kompletterar din outfit har Sofias smycken något för alla.

Så om du är ett fan av Sofia Wistams fantastiska design, se till att kolla in hennes kollektion idag. Det kan du göra på bysofiawistam.com

 

SofiaWistam_14I hallen hänger en 2,5 meter lång haj, som Sofia fastnade för direkt. ”Men jag hade ingen aning om var vi skulle ha den när jag köpte den.”

Sofia Wistams planeter

Ovanför soffan i vardagsrummet svävar solsystemet.

 

 

Sofia Wistam - hundlampaI vardagsrumsfönstret sitter två svarta mopsar, som Sofia nyligen hittat på en lagerutförsäljning.

Sofia Wistams hem har så klart flera bokhyllor

Hyllan i vardagsrummet kommer från en butik som skulle stänga ner.

 

 

Sofia Wistam ET-figurET är favoriten i den stora Pez-samlingen. ”Det är en utmaning att hitta dem billigt”, säger Sofia Wistam om samlarintresset.

Sofia Wistams hem sällskapas av plyschhundar

Nyinköpta söta högtalare i form av mjukishundar.

 

 

Sofia Wistam i hemmets lugna vråFärg och lekfullhet är den röda tråden hemma hos Sofia Wistam. Soffan och soffbordet har hon köpt på Blocket. De bruna skinn­fåtöljerna är köpta på auktion. Koskinnet följde med hem från Argentina, där hon spelade in tv-programmet Wipeout.

kuddar i Sofia Wistams hem

Soffkuddarna med djurmotiv fyndade Sofia på en lagerutförsäljning.

 

Fem snabba frågor med Sofia Wistam

Har du något trädgårdsintresse?

– Nej, jag är sjukligt ointresserad av att hålla på och påta i trädgården. Jag lägger hellre 1000-bitarspussel än klipper grenar.

Vilken är Sofia Wistams favoritfärg?

– Rosa. Om jag själv skulle vara en färg, alltså. Inte när det gäller inredning.

Vilken är din favoritfilm?

– Star Wars.

Sofias bästa inredningstips?

– Handla second hand. Det är bra för miljön och du kan hitta häftiga gamla saker på Blocket, Tradera, Myrorna, auktioner och loppisar.

Starkaste minnet från pågående säsong av ”Sofias änglar”?

– När vi träffar en kille som på grund av akut blodförgiftning har fått amputera båda sina armar och ben och ändå ser positivt på framtiden. Det mötet berörde mig starkt.

SofiaWistam_9 SofiaWistam_6

Text Charlotte Pehrson Foto Carolina Byrmo

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -