- Annons -

Malin Olsson fakta;

Gör: programledare i SVT
Bor: i Malmö, uppvuxen i Dalarna
Aktuell: som kommentator för programmet ”Fredagkväll med Malin” som sänder från ESC (Eurovision Song Contest) i Azerbajdzjan och som programledare för Sommarlov som har premiär 11 juni i Barnkanalen.

Sommarlovs- Malin i Malmö! mitt i texten 1Malin bor i en liten lägenhet på två rum och kök, men längtar efter att flytta till ett eget hus. − Mitt drömhem kommer att ha någon slags uteplats så jag kan komma ut i friska luften. Där kan jag äta frukost utanför mina fyra väggar när det är vackert väder. Just nu känns det för mycket att ta hand om ett hus, men om vi skaffar familj är det ett absolut måste att ha naturen nära inpå, med blommor, liv och färg utanför. Den dagen blir det säkert ett hus.

− Jag tillbringar mest tid här i vardagsrummet när jag behöver koppla av, ta en latte, läsa tidningar eller lyssna till musik. Jag älskar all populärkultur som musik, se på tv och film eller läsa. Det är ett bra sätt att hålla mig uppdaterad om vad andra gör i branschen. Och så får jag inspiration. Jag tycker om mode, livsstil och inredning – och vackra saker, helt enkelt. Eftersom bostaden är ganska liten vill Malin ha ordning på allt. Staplar av tidningar och magasin, CD skivor och vinylplattor, allt har sin givna plats. Innan Malin bestämde sig för en karriär inom TV hade hon ett eget band NG3 med två andra tjejer och släppte en platta 2002 ”As Nasty Wanna Be”.

− Jag är allätare när det gäller musik. Michael Jackson var en förebild redan när jag var liten. Jag älskar också gamla godingar som Pink Floyd The Dark Side of the Moon från 1973 eller Electric Light Orchestra men idag också Salem Al Fakir, Bon Iver, Fleet Foxes, Robyn. Musik gör mig glad. Att lyssna på musik i mobilen är inte samma sak som att hålla en CD eller en vinylplatta i handen och kunna läsa på konvolutet.

Färg och kreativitet

− När jag var liten ville jag bli arkeolog. Tanken på att ligga och pilla med saker som man gräver fram ut jorden har alltid fascinerat mig. Tänk att få hitta en dinosaurie eller ett nytt Birka! Jag älskar att skapa saker med händerna och att pyssla. På väggen i vardagsrummet hänger en enda färggrann tavla i orange och rosa som Malin själv har målat i akryl. Men det finns fler tavlor i gömmorna.

− Just den här tavlan är ett collage av gamla tidningsurklipp där man kan se texten och Selma Lagerlöf skymta igenom. Artistiskt påbrå har hon självklart. Hennes farfar var kurbitsmålare, konstnär och korgmakare. − Starka färger får mig att må bra. Jag vill ha ett hem som lever med färgklickar här och där som gör att ögat naturligt söker sig dit.

− Just nu funderar jag på att sätta upp en fondtapet med lite mönster och färger på ena väggen och försöka få upp mina tavlor. Problemet är bara att jag har sådan beslutsångest, jag vet inte var de ska sitta och är rädd att jag vill sätta om hela tiden och få väggen full av hål.

Halkade in på ett bananskal

Dalkullan från Orsa började sin karriär redan som Fröken Sverige som 18-åring.

− Jag hade inte ens hunnit ta studenten men det blev verkligen min språngbräda ut i mediabruset. När jag fick chansen och erbjudandet att bli programledare i musikkanalen The Voice TV som sändes i hela Skandinavien så nappade jag direkt. Det var ett drömjobb för mig att få kombinera musik och TV. Och det var pirrigt i början att få prova på något helt nytt. Men som 20-åring finns inga problem som man inte kan överkomma. Numera är förutsättningarna lite annorlunda. Även om Malin kan verka sprallig i rutan så finns det en annan mognad. Erfarenhet som hon fått genom att leda barn- och ungdomsprogram i SVT genom åren.

Sommarlovs- Malin i Malmö! mitt i texten 2− Mitt jobb är kul och omväxlande! Möten med andra människor triggar igång mig. Under Melodifestivalen träffade jag Sean Banan som var så lekfull och rolig. Då fick jag vara beredd på att vad som helst kunde hända. Och så hade jag en yogalektion med Loreen och fick varva ner lite också. Malin figurerar i otaliga bloggar. Hon har många fans. Till stor del beror det på hennes öppna, spexiga och skämtsamma personlighet i rutan.

− Min mamma är portugisiska, så jag har fått ett glatt temperament i generna. Jag får frågan ibland om jag är helsvensk och tycker det är jättekul att folk inte riktigt kan placera mig. Jag är glad och har mycket energi som jag hoppas smittar av sig på andra. Jag är egentligen en vanlig, och ingen märkvärdig person, med fötterna på jorden. Jag är Malin rätt och slätt, det kommer jag alltid att vara!

Text Jeanette Gardner
Foto Henrik Persson

Sommarlovs- Malin i Malmö! 9 Sommarlovs- Malin i Malmö! 1 Sommarlovs- Malin i Malmö! 2 Sommarlovs- Malin i Malmö! 8Sommarlovs- Malin i Malmö! 3 Sommarlovs- Malin i Malmö! 4 Sommarlovs- Malin i Malmö! 5 Sommarlovs- Malin i Malmö! 6 Sommarlovs- Malin i Malmö! 7

 

- Annons -