Kolapannacotta med salt kolasås

KATEGORI

Recept på supergod Kolapannacotta med salt kolasås

En fantastiskt god pannacotta med smak av kola. Inte nog med det – pannacottan är även toppad med salt kolasås. Hela desserten är naturligt sötad och väldigt enkel att göra.

4-6 personer | 40 minuter + 3 timmar i kyl

För Pannacotta behöver du:

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl kokossocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt

Salt kola

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 3 msk honung
  • 4 msk kokossocker
  • Flingsalt

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
  2. Lägg grädde, kokossocker, vaniljpulver och salt i en kastrull. Värm försiktigt grädden tills kokossockret löst upp sig helt. Koka sedan upp grädden, ta av kastrullen från spisen och rör ner ett gelatinblad i taget.
  3. Fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  4. Under tiden pannacottan är i kylen gör du den salta kolasåsen – Koka upp vispgrädde, smör, honung och kokossocker. Sänk värmen och låt kolan stå och sjuda på låg värme i cirka 20 minuter. Ta av och tillsätt flingsalt.
  5. Låt kolasåsen svalna och ställ sedan in den i kylen.
  6. Toppa varje pannacotta med kolasås – ät och njut!

Läs också: Havregrynsgröt: En näringsrik start på dagen

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -