Recept på supergod Kolapannacotta med salt kolasås
En fantastiskt god pannacotta med smak av kola. Inte nog med det – pannacottan är även toppad med salt kolasås. Hela desserten är naturligt sötad och väldigt enkel att göra.
4-6 personer | 40 minuter + 3 timmar i kyl
För Pannacotta behöver du:
- 2 gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl kokossocker
- 2 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
Salt kola
- 1,5 dl vispgrädde
- 50 gram smör
- 3 msk honung
- 4 msk kokossocker
- Flingsalt
Gör såhär:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
- Lägg grädde, kokossocker, vaniljpulver och salt i en kastrull. Värm försiktigt grädden tills kokossockret löst upp sig helt. Koka sedan upp grädden, ta av kastrullen från spisen och rör ner ett gelatinblad i taget.
- Fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
- Under tiden pannacottan är i kylen gör du den salta kolasåsen – Koka upp vispgrädde, smör, honung och kokossocker. Sänk värmen och låt kolan stå och sjuda på låg värme i cirka 20 minuter. Ta av och tillsätt flingsalt.
- Låt kolasåsen svalna och ställ sedan in den i kylen.
- Toppa varje pannacotta med kolasås – ät och njut!
Läs också: Havregrynsgröt: En näringsrik start på dagen