- Annons -

Testa Marockansk och afrikansk inredning!

Har du någon gång drömt om att krydda ditt hem med inslag av klassisk marockansk och afrikansk inredning? Kanske har du önskat dig att du kunde öppna dörren till ditt hus och kliva in interiören av den stilbildande Hollywoodklassikern Casablancas berömda Rick’s Café. Kanske har du också kommit till slutsatsen att inredningsstilen från Marocko och angränsande nordafrikanska regioner är lite för vågad för ditt svenska hem. Men så är inte längre fallet! Numera kan du med gott samvete, och samtycke från de mest trendkänsliga av inredningsarkitekter, gott piffa upp ditt hem med inslag av marockansk och afrikansk inredning!

Marockansk afrikansk inredning kök
Bildkälla: loombrand.com

Så – vad ska du börja med? Här kommer några klassiska, stilriktiga och effektfulla förslag!

Äkta mattor

Inget Marockanskt hem är komplett utan äkta mattor! Att mattan är äkta betyder att den är handvävd och att mönstret och färgskalan faller inom ramarna för vissa normer. Oavsett om du är bekant med de precisa detaljerna så känner du igen en äkta matta när du ser den – få saker ger sådan elegans och krydda till inredningen av ditt hem. Vad som kan vara bra att känna till är dock att äkta mattor ofta är dyra, så det gäller att hålla utkik efter rätt erbjudande – framförallt om det rör sig om en matta i större storlek. Och om du vill få till den där riktigt extravaganta Marockanska inredningstouchen kan just en stor äkta matta vara det första och viktigaste steget i rätt riktning.

I Nordafrikanska länder såsom Marocko och Egypten kan det vara oerhört mycket mer förmånligt att inhandla äkta mattor än vad det är hos din lokala matthandlare i Sverige – så om du är seriös med din afrikanska inredning kan det absolut vara värt en tripp till varmare breddgrader. Om du planerar att köpa flera mattor av större storlek kan den kraftiga prisskillnaden rentav betala en resa för hela familjen – framförallt då sista minuten-resor till Nordafrika på senare år blivit oerhört prisvärda.

Marockansk inredning
Bildkälla: home-designing.com

Dekorationskuddar

Ett effektfullt sätt att krydda inredningen med afrikanska inslag genom små medel är dekorationskuddar. Variationerna är oändliga: färgstarka små röda sidenkuddar eller större guldmönstrade varianter, kanske rentav med hängande sidentofsar i samma färg? Oavsett storlek, mönster och färg så kan prydnadskuddar i afrikansk stil vara ett perfekt och effektivt supplement till din marockanska inredning.

De finns att köpa på mängder av lokala inredningsbutiker och kedjor, och erbjuds även i stor utsträckning på Internet. Och glöm inte att titta in i second hand-butiken för att se vad som har kommit in i kuddväg den senaste tiden!

Marockansk afrikansk inredning
Bildkälla: dwellcandy.com

Golv: Hydraulisk mosaik

Ett litet mer avancerat inslag i Marockansk inredning är den klassiska nordafrikanska mosaiken, även känd som hydraulisk mosaik. Till skillnad från klassisk mosaik är denna mer symmetrisk och följer ofta tydligare färgskalor. Det kan låta som ett stort projekt, men det behöver inte nödvändigtvis vara dyrt och stökigt att lägga in hydraulisk mosaik som golv i något av rummen i ditt hus. Det finns många varianter och om prislappen känns för hög på den mer exklusiva mosaiken finns också snygga och smidiga laminatvarianter att tillgå. Ta en titt och se om hallen eller vardagsrummet skulle kunna vara lämpat för en vågad och färgstark förnyelse!

Marockansk inredning sovrum
Bildkälla: lushome.com

Himmelssäng

Den kanske mest romantiska möbeln från den marockanska inredningsstilen är förstås himmelssängen! Titta in i dina lokala inredningsbutiker eller prata med en möbelsnickare – beroende på din nuvarande sängmodell kan en tillbyggnad vara allt som behövs för att din dröm om en himmelssäng ska gå i uppfyllelse.

Lycka till och njut av din nya, marockanska inredning!

- Annons -