Populära tapeter – trendigast nu

Populära tapeter – trendigast nu

Med hjälp av snygga tapeter kan du sätta en personlig stil på rummet, där färger och mönster kan vara hur mycket eller hur lite som helst. Men vill du vara lite trendig är det dova färger och mönster i olika effekter som du ska satsa på. Villaliv har trendspanat i tapetdjungeln, följ med!

Att välja tapet till hemmets alla rum kan vara en djungel, samtidigt som det är otroligt roligt att inspireras av färger och mönster. Ibland kan man till och med få beslutångest och inte veta vilken tapet som tros ge bäst slutresultat. Nu inför hösten är det många nya tapetkollektioner som kommer ut på marknaden. Mängder av populära tapeter finns med på listan, så börja inspireras och välj den tapet som passar dig och ditt hem allra bäst.

Snygga tapeter – mönster eller enfärgat

Även om de klassiska tonerna i vitt, beige och grått dominerar bland populära tapeter hemma hos svenskarna har vi blivit lite mer modiga och vågar oss på större mönster och mer färg. Under året har det inte varit ovanligt att se tapeter med mönster från naturen eller växtriket.

populära tapeter

Men är du den som inte vill gå ut alldeles för hårt när det kommer till mönster finns det många fina enfärgade tapeter med härliga effekter i. Det är linne- eller betongeffekter som har synts väldigt mycket under 2017. Dessa skapar liv och upplevs som ett typ av mönster samtidigt som du framhäver den populära industrikänslan i rummet. Denna typ av tapet har faktiskt blivit en storsäljare och spås fortsätta vara en favorit året ut. Tapeterna börjar synas mer och mer hos tapettillverkarna vilket är ett säkert kort i valet av en trendig tapet.

Vill du hellre satsa på mönster kan du haka på det trendiga att inspireras av äldre mönster. Det finns många populära tapeter som är producerade med gamla mönster, men med nya och fräscha kulörer. Man spår att denna trend kommer hålla i sig hela året ut vilket betyder att det är ett ypperligt tillfälle att hoppa på trenden lagom till hösten. Den gamla stilen skapar en mysig och ombonad miljö i rummet vilket de allra flesta strävar efter under sin tapetsering.

Populära tapeter 2017

Men vilka tapeter har varit de mest omtyckta och omtalade under året? Här presenterar vi 5 snygga och populära tapeter 2017 som är värda att kika lite extra på.

1.     Emily – Lexington

En storsäljare hos tapetleverantörerna i år. Tapeten är inspirerad av ett gammalt mönster man funnit i ett New England-arkiv. Blandningen av blåa och puderrosa toner är en fullträff om vi följer trenderna 2017.

2.    Berså – Scandinavian Designer II

Designern Stig Lindberg har skapat detta mönster som är ett av de mest älskade. Mönstret kan man hitta på flera inredningsdetaljer till hemmet och finns i flera olika kulörer.

3.    Shades of Chalk – Boråstapeter

Hela kollektionen Shades of Chalk påminner om ett målat kalkmönster i väldigt mjuka och ljusa färger. Tapeter från denna kollektion matchar trenden med enfärgade väggar och mjuka effekter.

4.    Josef Frank – Svenskt Tenn

Om man är den som letar efter något som sticker ut på väggar ska man kika på Josef Franks design hos Svenskt Tenn. Blommor, mönster och sprakande färger. Perfekt för den som vill skapa ett trendigt hem med gamla mönster.

5.    Lotus Lake – Mimou

Blandningen av matta och blanka ytor skapar olika upplevelser beroende på vilken tid det är på dygnet. Med dova färger och mjuka mönster skapar tapeten ett liv på väggarna samtidigt som man kan känna lugn och harmoni.

Läs även vilka verktyg och tillbehör du behöver vid tapetsering!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -