- Annons -

Öppen planlösning eller inte? Trä eller vitt? Gas eller induktion? Synliga eller osynliga handtag? Det är så mycket att ta ställning till när man ska välja kök. Här har vi samlat de finaste köken från olika köksleverantörer tillsammans med en mängd matnyttiga tips från en erfaren inredare. Titta runt, tänk igenom och välj sen med hjärtat! 

matnyttiga tips

Välja kök - inspiration 1

Välja kök - inspiration 2

1. Nostalgi med ny krydda!

Star Chiliröd. Från ballingslov.se  ca 88.000:–

2. Sobert och smäckert med egen bar

Alu Modern Antracit. Från hth.se  Begär offert

Välja kök - exempel 3

Välja kök - exempel 4

3. Tidlös med trä och retro-touch

Ekerö Classic. Från marbodal.se  ca 103.000:–

4. Det svarta med nedtonad kökskänsla

Helena svartbetsad. Från vedum.se 209.000:–

Välja kök - exempel 5

Välja kök - exempel 6

5. Ungt, vitt och vackert. Och bra pris!

Veda. Från kvik.se  16.241:–

6. Välkommen till herrgårdsköket!

Lindö Creme Cottage  Från marbodal.se ca 86.300:–

Välja kök - exempel 7

Välja kök - exempel 8

7. Lekfull fondvägg med förvaring

Annika Nova. Från vedum.se ca 152.000:–

8. Modern loungekänsla!

Kust Design Vit 033.

Från electroluxhome.se  ca 75.000:–

Välja kök - exempel 9

Välja kök - exempel 10

9. Grönt är skönt och vitt är fräscht!

Abstrakt Grön/Vit högglans. Från ikea.se  ca 42.000:–

10. Mjuka toner och sköna materialmöten

Line åskmolnsblå. Från ballingslov.se  ca 130.000:–

Välja kök - exempel 11

Välja kök - exempel 12

11. Stort familjekök med massor av förvaring

Broby Dimgrå 2. Från elektroluxhome.se  ca 48.000:–

12. Träytor ger värme och liv

Nordic Mattlackerat. Från tibrokok.se  ca 60.000:–

Inredaren tipsar – saker att tänka på när du ska välja kök!

Bibi Persson är inredare och stylist och hjälper dig på vägen. Här tipsar hon om det som är bra att tänka på när du ska välja kök, stil och planera köket, och att välja vitvaror och smarta funktioner. Så att du får ett bekvämt kök som du blir riktigt nöjd med – länge!

Tänk igenom vad du gillar. Stilmässigt är det en bra idé att noga tänka igenom vad man gillar, så att risken att tröttna elimineras, då ett kök är en stor investering.

Synka kökets stil med husets. Det är också bra om stilen på ditt nya kök passar in i miljön, välj till exempel inte ett franskt lantkök om du bor i en 60-talsvilla med lågt i tak.

Blanka eller matta ytor? Blanka ytor är snygga när dom är nyputsade, men med flera barn i familjen riskerar du att ägna mycket tid åt att torka av luckor då alla fingeravtryck syns väldigt tydligt, då är en matt finish att föredra.

Tänk på allt som påverkar bygget. Försök tänka igenom alla parametrar så noga som möjligt, utrymme, takhöjd, rymd, fönster, dörrar, ev utgångar till terrass eller annat som påverkar hur du kan bygga köket.

Öppen planlösning eller inte? Öppna planlösningar är väldigt populära nu, men kanske inte idealiskt om du har småbarn som behöver lugn och ro, eller om du inte är så road av att eventuella gäster ser på när du lagar mat.

Lådor som alla kan alla öppna… eller inte? Handtag eller knoppar, eller pushopeners är en smaksak, men samma här, vem ska använda köket, är det svårt att öppna eller förstå, tänk igenom innan du beslutar. Vissa leverantörer har luckor med en osynlig infasning som fungerar som ett handtag, det är oftast bättre än pushopeners om man vill undvika handtag och knoppar.

Finns alla detaljer i den färg du valt? Om du väljer en färg eller trä på köket, kolla hur leverantören ifråga har löst problemet med att de flesta stommar är vita, finns det sidostycken och socklar i alla material, så att slutresultatet blir som du vill.

Mycket eller lite plats för matförvaring? Om du gillar att laga mycket mat och frysa in, och sylta och safta är det en bra idé med en större spis, och mycket matförvaring, kanske har du plats för ett skafferi med ventilation?

Stor eller liten kyl och frys? Välj kyl och frys efter hur mycket du brukar ha i dem, en tom kyl/ frys förbrukar mer energi än en välfylld, eftersom i en välfylld kyl/ frys kyler livsmedlen ner varandra, och mindre energi förbrukas.

Glaskeramik eller gas? En annan sak angående matlagning är glaskeramik eller gas på.

Text Eva Linetti

[ux_custom_products cat=”koksinredning” products=”6″ columns=”4″ title=”Kök & Tillbehör från Produktguiden”]
- Annons -