Blåmusslor escabeche med Tareq Taylor

KATEGORI

Tareq Taylor är aktuell med sin nya kokbok ”Tekniker, tips & genvägar”, där han delar 50 smarriga recept för att göra dig till en vassare hemmakock. Till Villalivets läsare bjuder han på ett riktigt delikat recept – blåmusslor escabeche. Perfekt att förbereda i förväg och sedan servera på ett kick!

Blåmusslor escabeche – smakrik och enkel förrätt

Kokta blåmusslor utan skal hittar du smidigt i frysdisken, men har du färska blåmusslor kan du själv koka och rensa dem. Förbered musslorna några dagar i förväg så att de hinner dra åt sig alla fantastiska smaker.

Ingredienser (4 portioner)

Marinad:

  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, halverade
  • 3 kvistar rosmarin
  • 7 kvistar timjan
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk hela korianderfrön
  • 4 lagerblad
  • Tunt strimlat skal av 1/2 citron
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • 1 1/2 dl vinäger
  • 200 g kokt blåmusselkött, fryst och tinat

Till servering:

  • Gott bröd
  • Majonnäs
  • Citronklyftor

Gör så här:

  1. Fräs lök, vitlök, rosmarin, timjan, svartpepparkorn, korianderfrön, lagerblad, citronskal, paprikapulver och salt i oljan i några minuter.
  2. Tillsätt vinägern och häll den varma lagen över musslorna.
  3. Låt svalna till rumstemperatur och förvara i kylen i en tätslutande burk i 2–3 dagar.
  4. Servera rumstempererade med ett gott bröd, en klick majonnäs och citronklyftor.

Tareqs tips: Musslorna är goda direkt!

Om du har bråttom kan du njuta av musslorna direkt – men de blir ännu godare efter några dagars marinering. Testa även att göra en lyxig pasta med smör, musslor och lite av marinaden!

Tareq Taylor släpper ny kokbok – ”Tekniker, tips & genvägar”

Våren 2024 släpper Tareq Taylor sin efterlängtade kokbok ”Tekniker, tips & genvägar” – en inspirerande guide fylld med 50 smarriga recept och smarta knep för att lyfta din matlagning. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren i köket, ger boken dig praktiska tekniker och tidsbesparande genvägar som gör dig till en vassare hemmakock.

Blåmusslor escabeche 1

Foto: Simon Bajada

Blåmusslor escabeche med Tareq Taylor - Villalivet
Blåmusslor escabeche 2

Blåmusslor escabeche är en smakrik och lättlagad rätt där musslor marineras i en kryddig vinägerlag. Perfekt som förrätt med bröd, majonnäs och citron!

Recipe Yield: 4

Total Time: PT48H00M

Recipe Ingredients:

  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, halverade
  • 3 kvistar rosmarin
  • 7 kvistar timjan
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk hela korianderfrön
  • 4 lagerblad
  • tunt strimlat skal av 1/2 citron
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • 1 1/2 dl vinäger
  • 200 g kokt blåmusselkött, fryst och tinat
  • Ett gott bröd
  • Majonäs
  • Citronklyftor

Recipe Instructions: Fräs lök, vitlök, rosmarin, timjan, svartpepparkorn, korianderfrön, lagerblad, citronskal, paprikapulver och salt i oljan i några minuter. Tillsätt vinägern och häll den varma lagen över musslorna. Låt svalna till rumstemperatur och förvara i kylen i en tätslutande burk i 2–3 dagar. Servera musslorna rumstempererade med ett gott bröd, en klick majonnäs och citronklyftor.

Redaktörens betyg:
5

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -