Hemlagad sill är så mycket nyttigare än köpt sill. Denna har fräsch smak av äpple som passar bra ihop med curryn.
Ingredienser – 10 portioner
2 burkar inläggningssill (ca 2 x 500 g)
500 ml lättcremefraiche eller keso
2 äpplen
ca 2 msk curry
1 rödlök
20–30 st jättekapris
1 knippe färsk gräslök
salt, peppar
Så här gör du:
Skölj och torka sillbitarna och lägg dem i en skål.
Tillsätt finhackad rödlök, äpple och gräslök.
Rör ihop en smidig dressing av lättcremefraiche och curry (var försiktig eftersom currysmaken blir starkare efter hand). Smaka av med salt.
Blanda dressingen med sill och allt det gröna, och låt currysillen stå svalt i 3–4 timmar.
På julbordet dekoreras currysillen med jättekapris, extra finhackad gräslök och ev. kokta ägg.
Läs också: Äppelmos: Recept på en svensk klassiker
Källa: aktivtraning.se