Julgodis – Falsk fudge med kaffe & flingsalt
15 bitar | 15 minuter + en natt i kyl
Falsk fudge – en fudge som varken behöver kokas eller nå en perfekt temperatur för att bli just perfekt. Fudgen har sin bas på mörk choklad och dadlar. Jag har valt att smaksätta den med kaffe och flingsalt men här kan bara fantasin sätta stopp.
Detta behöver du:
- 200 gram mörk choklad av fint kvalité (70% kakaohalt)
- 50 gram smör
- 20 färska och urkärnade dadlar
- 1-2 tsk espressopulver
- 1 tsk vaniljsocker
- Flingsalt till topping
Gör såhär:
- Smält choklad och smör i en skål över ett vattenbad.
- Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa så gott det går. Det kan se ut som att smeten har skärt sig här men det är ingen fara. Efter en natt i kylen går den ihop.
- Plasta en matlåda och häll i smeten i den. Strö över flingsalt och ställ in fudgen i kylen. Låt stelna över natten. Skär upp i önskade bitar – ät och njut!