Jordgubbssemla
Ingredienser:
Semmelbullar
Vaniljsås
Jordgubbar
Socker
Vit choklad
Grädde
Gelatinpulver
Gör så här:
- Gör vaniljsåsen och ställ kallt.
- Gör en jordgubbsgelé genom att skära bären i mindre bitar som du kokar till en massa tillsammans med valfri mängd socker (beroende på hur söt du vill ha den). Sila massan för att få den helt slät och lägg sedan i lite gelatin för fastare konistensmedan den fortfarande är varm. Ställ in i kylen.
- Vispa grädde.
- Montera semlan: Skär av ett lock. Gröp ur den och lägg i jordgubbsgelé och vaniljsås. Hyvla över vit choklad och lägg ett lager tunt skurna jordgubbar överst. Spritsa eller klicka på grädde, lägg på locket och pudra det med florsocker och ev, lite riven vit choklad
Recept: thecheapgourmand.com