Julskinka – Kungen på julbordet
Det är julskinka som skiljer julen från midsommaren. Och vädret förhoppningsvis. Även om man inte orkar äta så mycket skinka på själva julafton så är det ju ljuvligt att gå och karva lite på den, då och då, under lovet. Lägga på ett vörtbröd.
Ingredienser
1 st rimmad skinka med svål
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
5 lagerblad
5 kryddpepparkorn
Farfars senap 1 dl
Äggula 2 st
Ströbröd
Gör så här
Börja med att skölja skinkan i kallt vatten. Lägg därefter skinkar i en rymlig gryta och täck med vatten. Koka upp samtidigt som du skummar den. Därefter skall grönsakerna och kryddorna i.
Koka skinkan tills den når en innertemperatur på 70 grader. Under tiden förbereds grilleringen. När skinkan är klar tar du upp den och tar av nät och svål.
Pensla på senapsblandningen och strö på ströbrödet, sätt in den i ugnen på 200 grader ca 10 min tills den har fått en gyllene färg. Låt svalna.