Nässelsoppa – Recept av Lisa Lemke

KATEGORI

Min bästa nässelsoppa

Bikarbonaten gör att nässlorna bevarar sin gröna vackra färg. Servera gärna med kokt ägg, krutonger eller rostade frön.

För 4 personer – Klart på ca 20 minuter.

Ingredienser

  • 500 g nässlor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 tsk bikarbonat smör att steka i

Gör så här!

  1. Skölj nässlorna ordentligt.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i smör.
  3. Slå på vin och slutligen buljong.
  4. Hacka potatis fint och lägg ner i soppan.
  5. Låt koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  6. Häll i nässlor och bikarbonat och låt koka upp, låt sjuda i ca 3 minuter.
  7. Mixa soppan helt slät och sila eventuellt genom en finmaskig sil.
  8. Smaka av soppan med salt och peppar, red med majsstärkelse om du vill ha den tjockare.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -