Min bästa nässelsoppa
Bikarbonaten gör att nässlorna bevarar sin gröna vackra färg. Servera gärna med kokt ägg, krutonger eller rostade frön.
För 4 personer – Klart på ca 20 minuter.
Ingredienser
- 500 g nässlor
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 bananschalottenlök
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2 medelstora potatisar
- 1 tsk bikarbonat smör att steka i
Gör så här!
- Skölj nässlorna ordentligt.
- Hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i smör.
- Slå på vin och slutligen buljong.
- Hacka potatis fint och lägg ner i soppan.
- Låt koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Häll i nässlor och bikarbonat och låt koka upp, låt sjuda i ca 3 minuter.
- Mixa soppan helt slät och sila eventuellt genom en finmaskig sil.
- Smaka av soppan med salt och peppar, red med majsstärkelse om du vill ha den tjockare.