- Annons -

Min bästa nässelsoppa

Bikarbonaten gör att nässlorna bevarar sin gröna vackra färg. Servera gärna med kokt ägg, krutonger eller rostade frön.

För 4 personer – Klart på ca 20 minuter.

Ingredienser

  • 500 g nässlor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 tsk bikarbonat smör att steka i

Gör så här!

  1. Skölj nässlorna ordentligt.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i smör.
  3. Slå på vin och slutligen buljong.
  4. Hacka potatis fint och lägg ner i soppan.
  5. Låt koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  6. Häll i nässlor och bikarbonat och låt koka upp, låt sjuda i ca 3 minuter.
  7. Mixa soppan helt slät och sila eventuellt genom en finmaskig sil.
  8. Smaka av soppan med salt och peppar, red med majsstärkelse om du vill ha den tjockare.
- Annons -