Revbensspjäll – Julegris på Hemma Hos-vis
Nu är det dags för revbensspjällen! Det bästa på den varma delen av julbordet, med lite creme fraiche-slungad grönkål till. Gud vad gott! Provlaga innan jul om du vill men frys inte in. De blir godast nylagade, eller dagen-innan-lagade! Men kom ihåg att inte göra allting själv och njut av ett julknytis!
Mums med hemlagat!
Honungs och svartvinbärs glaserade revben
Ingredienser
Tjocka revben 1kg
Gul lök 2 st
Morot 1 st
Honung
Svartvinbärssaft
Salt
Peppar
Gör så här
Skala och dela ner löken och moroten och lägg i en långpanna. Salta och peppra revbenen och var noga med att verkligen gnida in kryddan. Lägg revbenen på löken och moroten och kör i ugn på 120 grader tills dess att köttet är mört och nästan släpper från benet. Vänd revbenen varje halvtimme. Höj sedan ugnen till 180 grader. Häll på honungen och saften och kör revbenen i ca 15 min till.