- Annons -

Grön ärtsoppa med räkor och fänkål

Recept – Tareq Taylor

Grön ärtsoppa med räkor och fänkål

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 st gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 1 st fänkål
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl frusna gröna ärtor
  • lite mejram
  • 1 msk olivolja
  • lite citronsaft

Gör så här:

Skala räkorna och spara skalen till buljongen.
Skala och hacka löken, sellerin och halva fänkålen. Fräs i en gryta tillsammans med timjan och räkskalen och tillsätt ca 8 dl vatten eller tills det täcker skalen. Koka ca 20 minuter och skumma av buljongen med jämna mellanrum. Sila upp i en ny gryta och tillsätt grädden. Koka ytterligare 5 min.
Häll upp ärtorna i en mixer och mixa tillsammans med soppbasen. Sila bort skalen. Blanda de skalade räkorna med fint strimlad fänkål, färsk mejram, olivolja och lite citronsaft. Salta efter smak.

- Annons -