Ris á la Malta light

KATEGORI

Här är ett recept på en nyttigare Ris á la Malta som du kan äta av med lite bättre samvete!

Ris-á-la-Malta

Ingredienser 4 port:
5 dl risgrynsgröt
1 msk vaniljsocker
1,5 dl blåbär
1,5 dl hallon
1,5 msk potatismjöl
4 msk socker
3 dl vatten
1,5 dl välkyld grädde, vispbar, 27% fett

Så här gör du:
1. Blanda ner vaniljsockret i den kalla gröten.

2. Vispa grädden med 1 msk av sockret.

3. Blanda gröt och grädde.

Tillbehör: Bärsoppa
1. Blanda vatten, bär och 3 msk socker i en kastrull och låt koka upp.

2. Ta kastrullen av värmen.

3. Blanda potatismjöl med lite kallt vatten och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.

 

Källa: tasteline.se

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -