Vinbärsmarmelad med ingefära

KATEGORI

Gör din egen vinbärsmarmelad med ingefära.

Här får du ett superenkelt recept med bara tre ingredienser.
Sötsyrlig marmelad som passar perfekt till nygräddat bröd som scones och frallor.
Eller varför inte hälla den i vackra burkar och ge bort som gåva på sommarfesterna!

Vinbärsmarmelad med ingefära

Foto: Karin Herou Recept: Linda Abrahamsson

Ingredienser (ca 1 liter)

  • 1 kg röda vinbär
  • 1 kilo syltsocker
  • 2 msk färsk finhackad ingefära

Gör så här

  1. Repa bär och blanda med ingefära i en kastrull. Koka på svag värme tillsammans med syltsocker som innehåller pektin och därför ger en fastare konsistens.
  2. Koka sedan kraftigare i cirka 10 min.
  3. Häll genast upp på rena burkar och sätt på lock.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -