- Annons -

Uppvärmt garage eller inte

Även här är det avgörande vad du vill ha i ditt garage. Vill man kunna övervintra växter, kläder eller möbler i garaget krävs också ett isolerat garage. Annars riskerar blommorna att frysa, kläderna att angripas av fukt och möblerna att spricka.

Trämöbler rekommenderas inte stå kallare än + 15°C grader och snabba temperaturväxlingar kan också vara skadligt. En elbil både laddar bättre och ger längre räckvidd om den står i ett uppvärmt utrymme.

När man startar resan bör batteriet om inte annat alltid vara uppvärmt med en parkeringsvärmare för att fungera som bäst. Även traditionella bilar släpper ut mindre avgaser om de står i uppvärmda utrymmen.

Möjligheten att isa av bilen och låta den torka upp även under vintertid gör bilen gott och minskar slitaget. Detta förutsätter dock att garaget har fullgod ventilation så att fukten från bilen inte riskerar att skapa problem med mögel.

Ett enklare isolerat garage kan vara ett bra alternativ om man inte vill värma upp garaget då det isolerar så pass att temperaturen i södra Mellansverige sällan sjunker under 0°C.

- Annons -