- Annons -

Pantone presenterar årets färg

Nyligen publicerade Pantone årets färg för 2018 och återigen är deras val både djärv och vacker. Färgen är enligt Pantone dramatiskt provocerande och tankeväckande, dessutom kommunicerar den originalitet, uppfinningsrikedom och visionärt tänkande som pekar mot framtiden. Något som designindustrin håller med om.

Årets färg 2018: Ultra Violet 18-3838

“Årets Pantone-färg har kommit att betyda så mycket mer än ‘vad som trendar’ i designens värld; Det är verkligen en återspegling av vad som behövs i vår värld idag.” – säger Laurie Pressman, Vice President för Pantone Color Institute.

Vilka är Pantone?

Pantone Color Institute är en konsultverksamhet inom Pantone som förutser globala färgtrender och råder företag om färg i varumärkesidentitet samt produktutveckling, för applikation och integration av färg som en strategisk tillgång. Världen över erkänner Pantone Color Institute som ledande källa till färginformation genom säsongsutvecklingsprognoser, anpassad färgutveckling och palettrekommendationer för produkt- och företagsidentitet. Pantone Color Institute samarbetar med globala varumärken för att utnyttja kraften, psykologin och känslan av färg i sin designstrategi.

Läs mer: Piffa upp ditt hem med indisk inredning

Tidigare val av Pantone

https://www.pantone.com

Så här använder du den i ditt hem utan att gå för långt

Ultraviolett fungerar utmärkt som en accentkudde, varför inte bakgrundskombinerad med något grått, och naturligtvis en till riklig färg som spelar bra med grått till exempel grönt. Färgen bör alltså användas som ett “uttalande” och inte för att fylla ett helt rum. En bra balans är viktigt och när du använder den i små doser som just en accentfärg så kan den upplevas som rik och feminin. När den används i små doser som en accentfärg kan den upplevas som rik och feminin och du behöver bara en liten bit för att sticka ut!

- Annons -