Husmorstips: Göra rent diskho med mjöl

KATEGORI

Har du hört att det går att rengöra din diskho med mjöl? Villalivet tipsar om hur du snabbt och enkelt får en skinande ren diskho med hjälp av ett superenkelt husmorsknep – nämligen att använda mjöl för att göra rent diskhon.

Det finns en massa smarta och enkla husmorsknep att ta till när det kommer till att göra rent diskho. Men vissa är mer effektiva än andra. Har du till exempel hört talas om knepet där du ska hälla mjöl i diskhon för att få den skinande ren?

Läs också: Semestervattnare som räddar dina växter

Vi på Villalivet tipsar om hur du på bästa sätt kan göra rent diskhon med mjöl och vatten – utan att klogga igen avloppet.

Häll i mjöl för att göra rent diskhon

göra rent diskho

Det är inte roligt när ens rostfria diskho känns dassig och har förlorat sin glans. Som tur är går en sådan att få glänsande ren och fin igen med ett klassisk och effektivt husmorsknep som involverar mjöl. Dessutom är knepet väldigt enkelt att genomföra.

Läs också: Stopp i handfatet: Här får du 5 enkla tips

Allt du behöver för att göra rent diskhon med mjölet är just mjöl, punkt. Men var försiktig så att du inte häller på för mycket, om mjölet sköljs ned i avloppet kan det snabbt orsaka stopp och det vill du såklart inte ha.

Endast fyra matskedar mjöl räcker gott och väl för att polera rent, men se till att du fått bort överblivna gamla matrester innan du sätter igång med poleringen.

Så använder du mjöl för att rengöra din diskho

göra rent diskho
Se till att diskhon är riktigt torr innan du börjar

Husmorsknepet att rengöra med mjöl är väldigt enkelt och går snabbt att genomföra. Såhär ska du gå tillväga i fem steg:

  1. Börja med att skölja diskhon med vatten och skrapa bort eventuella matrester och annan smuts med en disktrasa.
  2. När du fått bort all smuts är det dags att torka torrt, det gör du enklast med en torr kökshandduk eller med vanligt hushållspapper. Se till att allt vatten försvinner och att diskhon är ordentligt torr, all fukt ska vara borta innan du går vidare till nästa steg.
  3. Nu är det dags att hälla på mjölet, och allt som behövs är 2-4 matskedar, såklart beroende på hur stor din diskho är. Se till att mjölet hamnar på alla ytor du vill polera.
  4. Med cirkelrörelser ska du nu gnugga in mjölet på diskhons yta, vartefter kommer både gamla matrester och beläggningar lossna och försvinna.
  5. Gnuggat in hela diskhon ordentligt? Torka då bort överblivet mjöl med trasa och undvik att spola ned det i avloppet, en lätt fuktad handduk fungerar alldeles utmärkt för att få bort resterna av mjölet utan att du behöver spola med rinnande vatten.

Låter det krångligt? Inte då! När sista mjölet är avtorkat kommer du direkt att se en fräsch diskho igen, och det bästa är att det här husmorsknepet fungerar på alla typer av rostfria ytor. Tänk bara på att se upp för eventuella sprickor eftersom dessa snabbt kan bli mjölfyllda och vara svåra att torka ur sedan. Lycka till!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -