- Annons -

Trender kök 2018

Nyfiken på hur köket kommer att se ut år 2018? Det är lika spännande inför varje nytt år att fundera på vad som kommer finnas kvar av föregående års trender. Vi spår vilka trender som är på ingång för nästa år. Läs och inspireras.

År 2018 förväntas bli ett år då det äntligen är dags för lite kontraster och personliga inredningstrender igen på köksfronten. Istället för präktigt vitt tros köket vara ett ställe där du kan blanda material – allt från trämaterial till mosaik och skogsgröna toner, medan metaller fortsätter att vara populära inslag. Vi på Villalivet har gjort efterforskningar, ger dig kök inspiration och förutspår vilka inredningstrender som kommer att dominera!

trender kök 2018

Kökstrender – detta är på ingång

  • Ljust trä. När det gäller kökstrender för inventarier som skåpluckor, lådor och hyllor kommer ljusa, näst intill blekta nyanser av trä att ta över inredningen. Ljust trä för tankarna tillbaka till naturen och ser avskalat och fräscht ut. För dig som verkligen vill vara trendig bör du satsa på att inreda köket med övre skåpluckor i ljust trä och undre skåpluckor och lådor i ett mörkare träslag. Detta ger en häftig kontrast som setts i inredningssammanhang både i Sverige och utomlands.

  • Mässing och stål. Den stora kökstrenden 2017 var mässing. Vi kan glädja dig med att du som köpt föremål i mässing kan andas ut. Mässing och stål som förekommer på kranar, lådhandtag och dekorativa ljushållare i köksfönstret är en trend som följer med oss in i nästa år. Metaller är något som får köket att skina och inget vi gör oss av med i första taget. Trots att koppar börjar fasas ut kommer det fortfarande att fungera, och samma gäller nyanser i roséguld.

 

  • Öppna hyllor. Gällande kökshyllorna så börjar vi frångå stängda skåp och byta ut vissa av dem mot öppna hyllor där köksinventarier kan staplas eller prydligt organiseras. Öppna hyllor ger ett ombonat intryck och de är perfekta om du vill ge lite extra uppmärksamhet till dina fina porslinsserviser eller den stora, lyxiga vinkaraffen.

LÄS OCKSÅ: Piffa upp köket, billigt och snabbt!

 

  • Stentrenden består. Stenen granit som redan setts en del under år 2017 tros bli den nya marmorn. Även stentypen terrazzo och klassisk mosaik är två sorter som du som ska kakla spisväggen bör ha i åtanke om du vill ha ett trendigt kök. Knappmosaik är en sort som troligen kommer göra intåg i köksrenoveringen igen.

 

  • Skogstoner. Skogsgröna eller bruna nyanser är helt rätt år 2018. Grönt är lättmatchat i kök och vill du inte ha det på väggar eller skåp – se till att placera ut härliga gröna krukväxter, klängväxter eller kryddor. Kombinera detta med lätt slitna eller bruna lerkrukor, kärl eller vaser för en retrokänsla.

 

  • 70-talsrött. En av de största och kanske lite chockerande nyheterna inom trender kök 2018 är att vi slungas tillbaka till 1970-talet igen. Typiskt 70-talsrött är något du som vågar ska ge dig på för att bryta av alla jordnära toner.

Trender kök 2018 – möbler

När det gäller köksmöbler har långbänken börjat komma tillbaka. Just bänkar är något som vi börjat se mycket av. Det kan bero på att de är både praktiska och rymmer många sittplatser på liten yta. En långbänk med bord i trä är den optimala köksmöbeln för 2018. Även den gamla kökssoffan med förvaring är ett säkert kort.

Om du vill ha lite bekvämlighet i form av en fåtölj eller dynor till dina bänkar ska du satsa på stormönstrat och färgglatt, gröna bladmönster tros bli favoriten och smälter in bra i resterande trender för kök 2018.

- Annons -