Så här tillverkar du dessa både söta och goda äggkycklingar som kommer att bli succé vid påskbordet.
Dessa äggkycklingar är nästan för söta för att ätas!
Du behöver:
6 kokta ägg
2 tsk majonnäs
2 tsk senap
salt
1 strimlad morot
12 svartpepparkorn
Gör så här:
- Skala och skölj äggen
- Skär av en liten bit av äggens botten så du skapar en flat yta så att äggen kan stå upp, men se till att du inte skär ända upp i gulan. Ägget måste ha en hel botten.
- Skär sedan av toppen på äggen en bit ned.
- Gröp ur gulan ur äggen med en tesked ner i en skål
- Tillsätt majonnäsen, senapen och saltet i skålen och rör runt tills du blandat allt väl och du har en len röra.
- Fyll en sprits med din ägguleröra. Har du ingen kan du använda en vanlig plastpåse som du klipper ett hål i, lite krångligare, men det fungerar.
- Fyll nu din äggvita med hjälp av spritsen och fortsätt en bit över ägget så att det finns plats för att skapa ett ”ansikte”.
- Sätt tillbaka toppen av ägget ovanpå röran och nu är det dags att ge dina kycklingar ett ansikte.
- Skär små bitar av en morotsstrimla och använd dessa som näbbar. Skär tillräckligt långa så att du kan sticka in dem en bit för att få dem att sitta kvar.
- Sätt nu på svartpepparkornen som ögon med hjälp av en pincett så går det lättare.
- Skär bitar av strimlad morot, tre till varje klo och sätt under dina kycklingar. Tänk på att göra detta på serveringsfatet eftersom de inte sitter fast och det därför inte går att flytta kycklingarna sedan utan att behöva göra om fötterna.
- Nu kan du bara sätta in fatet med dina söta kycklingar i kylskåpet tills det är dags att servera dem på påskbordet.
Tips! Glöm inte att påminna dina gäster om att ta bort svartpepparkornen…