Sugen på klassiska våfflor? Här har du ett recept på en fantastisk smet till dina frasiga våfflor.

  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 krm salt

Till garnering behöver du

  • ca 1 dl färska hallon
  • Florsocker
  • ca 3 dl vispgrädde
  • ca 1 dl färska blåbär

Så här gör du:

  1. Du börjar med att blanda vetemjöl, salt, strösocker och bakpulver. Sedan tillsätter du mjölk, smör samt ägg. Därefter Vispar du ihop allting till en slät smet.
  2. När du är klar med smeten, låt den stå i kylen i ungefär 1 timme.
  3. Värm upp ditt våffeljärn.
  4. Smörj våffeljärnet med smör. Det räcker med ungefär 1 dl smet per våffla. Grädda våfflorna tills de får en gyllenbrun färg.
  5. Du kan Servera våfflorna nygräddade med vispad grädde, färska hallon, jordgubbar och blåbär. Dekorera med även med florsocker.