Sugen på klassiska våfflor? Här har du ett recept på en fantastisk smet till dina frasiga våfflor.
- 5 dl mjölk
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 100 g smält smör
- 1 krm salt
Till garnering behöver du
- ca 1 dl färska hallon
- Florsocker
- ca 3 dl vispgrädde
- ca 1 dl färska blåbär
Så här gör du:
- Du börjar med att blanda vetemjöl, salt, strösocker och bakpulver. Sedan tillsätter du mjölk, smör samt ägg. Därefter Vispar du ihop allting till en slät smet.
- När du är klar med smeten, låt den stå i kylen i ungefär 1 timme.
- Värm upp ditt våffeljärn.
- Smörj våffeljärnet med smör. Det räcker med ungefär 1 dl smet per våffla. Grädda våfflorna tills de får en gyllenbrun färg.
- Du kan Servera våfflorna nygräddade med vispad grädde, färska hallon, jordgubbar och blåbär. Dekorera med även med florsocker.