- Annons -

Äppelrosor –  se hur du gör denna vackra dessert!

Dessa äppelrosor är en lika enkel dessert att göra som den är vacker! Servera den nästa gång du har gäster eller överraska någon du tycker om med lite fika. 

Eftersom filmens text är på engelska lägger vi en översättning under filmen så att alla kan hänga med 🙂

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär röda, oskalade men urkärnade äpplen i tunna skivor.
  3. Lägg skivorna i en skål med vatten och saften från en halv citron.
  4. Sätt in skålen i micron och kör den i 3 minuter.
  5. Blanda under tiden 3 matskedar aprikossylt med 2 matskedar vatten i en skål.
  6. Kavla ut ett paket smördeg lite grann och skär ut remsor av den på bredden.
  7. Bred ut aprikosröra på varje remsa och lägg äppelskivorna lite omlott med skalsidan uppåt längs övre kanten på smördegsremsorna. (Se filmen).
  8. Pudra kanel över äppelskivorna.
  9. Vik upp den undre kanten av smördegen i samma höjd på äpplena som den som de ligger på.
  10. Rulla ihop till en vacker ros.
  11. Sätt rosorna i en muffinsform, eller använd pappers- eller aluminiumformar (fast använd då dubbla eller trippla formar så de står stadigt och inte flyter ut).
  12. Sätt in i ugnen i 30-45 minuter.
  13. Pudra över lite florsocker innan servering.

Serveringstips! 
Ställ bakelserna tätt ihop på ett fat så ser det ut som en hel bukett av rosor.
Servera med grädde, vaniljglass eller en vaniljsås i en skål vid sidan om.

Äppelrosor

 

 

- Annons -