Ingefära – Både nyttigt och gott!
Ingefära har länge använts både som läkemedel och smaksättare och är väl mest förknippad med det asiatiska köket.
En shot ingefärsavkok om dagen sägs få kroppen att må prima och vi är många som ber om extra ingefära till sushin för att det är så gott.
Här får du ett par recept som innehåller ingefära och en film med tips på hur du enklast får bort skalet.
4 port
Ingredienser
- 500 ca gram färsk lax eller tinade portionsbitar av lax
- 3-4 dl vispgrädde
- riven färsk ingefära
- 3 msk koncentrerad apelsinjuice
- rivet skal från en apelsin
- salt och peppar
- potatis
- citron och dill för garnering
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen i en ugnsform.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ingefära efter eget tycke.
- Häll såsen över laxen och sätt in den i ugnen ca 20 min eller tills laxen är klar.
- Pressa den kokta potatisen.
- Servera med potatisen, citron- och apelsinskivor och dill.
Ingredienser
- 3 dl vatten
- ca 1 cm färsk ingefära
- pressad citron
- honung
Så här gör du
- Koka upp vatten och häll upp i glas.
- Riv färsk ingefära grovt och lägg i de båda glasen.
- Tillsätt juicen från en pressad citron.
- Söta med honung efter behov.
Recept: Ica
Hur skalar man en ört (ja, ingefära räknas in bland örterna) med en massa utväxter och som knappt har någon slät yta alls utan att halva biten går åt? En vanlig potatisskalare går inte och med kniv får du bort alldeles för mycket.
Kolla in filmen så får du bästa tipset!
[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/F0_u-tpH_XE”]Källa: Ingredientmatcher.com