Champinjonburgare med sötpotatisaioli
1 sötpotatis (1 sötpotatis motsvarar ca 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 äggula
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 1/2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
4 champinjonburgare
Till servering
surdegsbröd
hyvlad fänkål
skivade tomater
gräslök
sallad
Så här gör du:
1. Skala potatisen, skär den i bitar och koka. Låt potatisen svalna en stund.
2. Skala vitlöksklyftorna.
3. Stöt potatisen med en visp och blanda den med riven vitlök, äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
4. Grilla champinjonburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
5. Servera champinjonburgarna i grillat bröd med tillbehören.
Recept från ica.se