- Annons -

Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

fisk på grillenLax och grönsaker:
600 g laxfilé
1 msk rosépeppar
1 msk olja
1 tsk salt
250 g grön sparris
250 g vit sparris
1 knippe färsklök
grillhalster

Ansjovisdipp:
1 bananschalottenlök
125 g ansjovis
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 citron

Till servering:
färskpotatis
sallad

Så här gör du:
1. Lax och grönsaker: Skär bort skinnet från laxen och skär den i bitar. Mortla rosépepparn och massera in den på laxen tillsammans med olja och salt.
2. Ansa sparrisen och löken.
3. Ansjovisdipp: Skala löken, hacka den, ansjovisen och dillen. Blanda det med majonnäsen och smaka av med pressad citronsaft.
4. Lax: Lägg laxen, sparrisarna och löken i ett halster. Grilla tills laxens innertemperatur är ca 56°C.
5. Till servering: Servera laxen med grönsakerna och ansjovisdippen.

 

Recept från ica.se

- Annons -