Falafel på gula ärtor med två såser
Recept – Tareq Taylor
Ingredienser
- 1/2 kg torkade gula ärtor, blötlagda i minst 12 timmar
- 1/2 st stor gul lök
- 50 g bladpersilja
- 1–2 vitlöksklyftor
- 1–2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 1/2 msk spiskummin
- 1/2 msk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- solros- eller rapsolja till fritering
Stark kall tomatsås:
- 1 burk konserverade avrunna cocktailtomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk sambal oelek eller torkade chiliflakes
- 2 msk olivolja
- Mixa alla ingredienser med en stavmixer
Mild yoghurtsås:
- 2 dl grekisk yoghurt
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 msk hackad färsk mynta
- Blanda samman alla ingredienserna