Kalljästa bullar med vinbärsfyllning

KATEGORI

Kalljästa bullar med vinbärsfyllning

Fantastiska bullar som gör succé på sommarfikabordet.

Kalljästa bullar med vinbär

Foto: Karin Herou Recept: Linda Abrahamsson

Ingredienser (ca 40 st)

  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 14­-15 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:

  • 4 dl röda vinbär
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av mjölken, tillsätt resten.
  2. Blanda ner salt, socker och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen ordentligt och klicka ner smöret.
  4. Låt degen jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
  5. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till avlånga kakor, strö över vinbär, socker och vanilj på halva kakan och vik över den ofyllda sidan.
  6. Skär 1 cm breda remsor och snurra ihop till en knut och lägg på en plåt. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  7. Jäs ca 1 timme och grädda i 225 grader varm ugn ca 10 min.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -