Klassisk kladdkaka – här är vårt favoritrecept på denna enkla, men fantastiskt goda kaka.
Sötsugen? Vad är då bättre än en klassisk kladdkaka? Kladdkaka är en kompakt mjuk kaka med chokladsmak och kladdig konsistens. Ingredienserna är mjöl, ägg, smör, socker och kakao.
Ingredienser:
- 2 1/2 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 2 ägg
- ½ dl kakao
Så här gör du:
Tid: ca. 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och bröa sedan en form, en med löstagbar kant är att föredra.
- Rör ihop äggen tillsammans med sockret och vaniljpulvret i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull och blanda samtidigt ihop kakao, mjöl och saltet. Häll sedan ner det i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret.
- Sen fyller du formen med smeten och gräddar den i mitten av ugnen i 15-20min. Du vill ha kakan kladdig i mitten men gräddad i kanterna.
- Njut!