Liselotte Forslins lammburgare med ädelost och karamelliserad rödlök

KATEGORI

Liselotte Forslins lammburgare

Prova lite annorlunda burgare och använd lammfärs istället.

Liselotte Forslin lammburgare

Hamburgare

  • 600 g lammfärs
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1-2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar efter smak

Karamelliserad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker

Till servering

  • 100 g krämig ädelost
  • 50 g blandade späda sallatsblad
  • Olivolja
  • Krämig fikonbalsamico
  • 8 st surdegsbröd, levain tunna skivor rostat
  • Flingsalt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med rosmarin, vitlök och salt och peppar.
  2. Forma fyra burgare och platta till.
  3. Stek dem cirka 2-3 minuter på var sida och drag sedan av pannan och låt de ligga kvar. Då tillagas de ytterligare.
  4. Skala och skiva löken och fräs den i smöret utan att den tar färg.
  5. Strö på sockret och rör tills det smält.
  6. Dressa sallaten med olivolja, fikonbalsmico och salt och peppar.
  7. Fördela det på hälften av brödskivorna.
  8. Lägg burgarna ovanpå, toppa med klickar av osten och fördela rikligt med karamelliserad rödlök.
  9. Salta och peppra och servera med den andra brödhalvan bredvid.
  10. Det är smart att sticka en grillpinne i varje burgare så håller de ihop bättre.

Recept: Köket.se
Foto: Ulrika Ekblom

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -