Liselotte Forslins lammburgare
Prova lite annorlunda burgare och använd lammfärs istället.
Hamburgare
- 600 g lammfärs
- 2 msk färsk rosmarin, hackad
- 1-2 rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- Nymald svartpeppar efter smak
Karamelliserad rödlök
- 2 st rödlökar
- 1 msk smör
- 2 msk råsocker
Till servering
- 100 g krämig ädelost
- 50 g blandade späda sallatsblad
- Olivolja
- Krämig fikonbalsamico
- 8 st surdegsbröd, levain tunna skivor rostat
- Flingsalt
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Blanda färsen med rosmarin, vitlök och salt och peppar.
- Forma fyra burgare och platta till.
- Stek dem cirka 2-3 minuter på var sida och drag sedan av pannan och låt de ligga kvar. Då tillagas de ytterligare.
- Skala och skiva löken och fräs den i smöret utan att den tar färg.
- Strö på sockret och rör tills det smält.
- Dressa sallaten med olivolja, fikonbalsmico och salt och peppar.
- Fördela det på hälften av brödskivorna.
- Lägg burgarna ovanpå, toppa med klickar av osten och fördela rikligt med karamelliserad rödlök.
- Salta och peppra och servera med den andra brödhalvan bredvid.
- Det är smart att sticka en grillpinne i varje burgare så håller de ihop bättre.
Recept: Köket.se
Foto: Ulrika Ekblom