Vill du grilla något annat än kött kan kanske Sara Begners laxburgare vara något för dig. Serveras med god, hemlagad tzatziki.
Laxburgare
- 600 g laxfilé, ben- och skinnfri
- 0,5 st rödlök, finhackad
- 1 msk dijonsenap
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk smör eller olivolja
Tzatziki
- 0,5 st gurka
- 2 dl matyoghurt
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 0,5 tsk salt
- Svartpeppar, efter smak
- olivolja
Gör så här
Laxburgare
- Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas.
- Blanda alla ingredienser och forma till sex eller åtta burgare.
- Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
Tzatziki
- Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går.
- Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.
Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.
Recept: Köket.se
Foto: Per Ranung
Läs också: Bästa sättet att rengöra kakelfogar