Sara Begners laxburgare med tzatziki

KATEGORI

Vill du grilla något annat än kött kan kanske Sara Begners laxburgare vara något för dig. Serveras med god, hemlagad tzatziki.

Laxburgare

  • 600 g laxfilé, ben- och skinnfri
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör eller olivolja

Tzatziki

  • 0,5 st gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 tsk salt
  • Svartpeppar, efter smak
  • olivolja

Gör så här

Laxburgare

  • Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas.
  • Blanda alla ingredienser och forma till sex eller åtta burgare.
  • Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.

Tzatziki

  • Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går.
  • Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.

Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.

Recept: Köket.se

Foto: Per Ranung

Läs också: Bästa sättet att rengöra kakelfogar

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -