Krämig nutellaglass på nolltid
Ingredienser till ca 4 personer
- 1 burk kondenserad mjölk
- 2,5 dl Nutella
- 5 dl vispgrädde
Tillagning:
Rör ihop kondenserad mjölk och 2 dl Nutella till en jämn smet. Vispa grädde till en fast konsistens i en bunke. Blanda ner mjölk och nutellasmeten i ihop med grädden.
Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en form. Häll lite av smeten i botten och klicka sedan ut lite Nutella. Häll över ytterligare smet och fortsätt varva efter humör och smak. Om Nutellan är för hård i konsistensen – värm den bara ett par sekunder i mikrovågsugn. Avsluta med smet överst. Frys i minst 4 timmar.
Ta fram glassen ca 15 minuter före servering så är den lätt att skopa upp.
Servera i snygga skålar och toppa eventuellt med några grovhackade hasselnötter.
Tips – kondenserad mjölk är väldigt sött. Man kan med fördel minska mängden och ändå få en underbart god glass.