Recept & Mat

Recept: Crepes kantarell av Per Moberg

Här handlar det om frasighet och konsistens. Hoppa inte över sodavattnet i crêpessmeten och försök få svampstuvningen att hålla ihop utan att reda den. Det går om man kokar...

Halloumiwrap med vitlökssås med mynta och granatäpple

Här är en wrap med härlig sälta från halloumi och sting från vitlök som serveras som en halloumiwrap....

Niklas Ekstedt: Stjärnkocken som brinner för elden

Från Mat-Niklas med svenska folket till internationell stjärnkock med Michelinstjärna. Att laga mat över öppen eld är Niklas...

Kyckling i teriyakisås: Riktigt gott på grillen

Kyckling i teriyakisås blir riktigt gott på grillen, och passar perfekt till nudlar. Vill du hellre ha en...

No Bake Cheesecake med Blåbär och Vit Choklad

När det gäller bakning finns det hur mycket attiraljer som helst. Har du inte skåpet fullt av specialformar...
1

Vit ischoklad – Lika lätt som gott

Vit Ischoklad Så här lagar du den finaste vita ischokladen tillsammans med Therésia Erneborg. Det är lika lätt som det är gott. Prova själv! 100 gram...

Vit fudge – Ett måste på godisbordet

Vit fudge är ett måste på godisbordet I alla fall för alla som älskar vit choklad. Fudgen är superenkel att göra och fullkomligt smälter i...

Polkagristryffel – Mintigt julgodis, med polkagriskross

Polkagristryffel Underbart mintigt julgodis, med polkagriskross i små chokladtryfflar som rullas i snövitt florsocker. Ingredienser 200 g mörk choklad 1 dl grädde 1 dl krossade polkagrisar Florsocker att rulla i Gör...

Revbensspjäll – Julegris på Hemma Hos-vis

Revbensspjäll - Julegris på Hemma Hos-vis Nu är det dags för revbensspjällen! Det bästa på den varma delen av julbordet, med lite creme fraiche-slungad grönkål...

Grön ärtsoppa med räkor och fänkål

Grön ärtsoppa med räkor och fänkål Recept - Tareq Taylor Ingredienser 500 g räkor med skal 1/2 st gul lök 100 g rotselleri 1 st fänkål 1 tsk timjan 3 dl vispgrädde 5 dl...

Falafel på gula ärtor med två såser

Falafel på gula ärtor med två såser Recept - Tareq Taylor Ingredienser 1/2 kg torkade gula ärtor, blötlagda i minst 12 timmar 1/2 st stor gul lök 50 g bladpersilja 1–2...
2
2