Rabarbermuffins med mynta och mandel
Recept – Majas kök
2 dl mandel
300 g rabarber
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 dl hackad mynta
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Tillagning:
40 små eller 14 stora muffins
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar, 1/2–1 cm breda.
- Rör smör och socker poröst i matberedaren eller med elvisp. Lägg i en skål. Mixa mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Lägg i rabarbern i mjölblandningen och skaka runt. Vänd ner i smeten.
- Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora.
Bilder och recept kommer från boken Sju årstider i Majas kök.