Recept på Raw pepparkaksbollar
Ett par mättande och näringsrika raw bollar som smakar pepparkaka! Otroligt goda och väldigt enkla att göra.
Cirka 16 bollar | 20 minuter + två timmar i kyl
Du behöver:
- 2 dl havregryn
- 1 dl cashewnötter
- 12 färska och urkärnade dadlar
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk agavesirap
- 0,5-1 msk pepparkakskrydda
- 1-2 msk vatten
- Flingsalt
Gör såhär:
- Lägg havregryn, cashewnötter, dadlar, kokosolja, agavesirap och pepparkakskrydda i en matbredare. Mixa så gott det går.
- Tillsätt lite vatten efter hand tills du fått en kladdig men formbar smet. Tänk på att smeten kommer att stelna ytterligare i kylen. Rör ner lite flingsalt.
- Forma till cirka 12 bollar och ställ in i kylen för att stelna – ät och njut!