RECEPT: Chokladkaka med bönor

Tunn men maffig chokladkaka som blir extra saftig av svarta bönor. Godast dagen efter!

Ingredienser för ca 9-12 bitar

  • 1 förpackning svarta bönor (230 g avrunnen vikt)
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 4 msk neutral olja
  • 4 msk honung
  • 2 msk strösocker
  • ev. 60 g finhackad mörk choklad

Så här gör du

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Häll av bönorna och mixa samman alla ingredienser utom mörk choklad till en slät smet.

3. Ta bort mixerkniven och vänd ner hackad choklad i smeten.

4. Klä en ugnsfast form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper. Det går enklast om du först skrynklar ihop pappret, slätar ut pappret igen och sedan klär formen med det.

5. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

6. Låt kallna helt och ställ sedan in i kylskåp i minst 2 timmar innan du skär kakan i bitar. Servera som den är eller med lättvispad grädde.

Obs! Stunden i kylskåp samt att inte grädda kakan för länge är hemligheten bakom den härligt sega konsistensen.