Recept: Lammfärsbiff med fetaost, ramslökscreme och stekt squas
Antal: 2 portioner
Kalorivärde: 522 kcal
- 1⁄2 rödlök
- 1 liten vitlöksklyfta
- 250 g lammfärs
- salt och svartpeppar
- lite torkade örter t ex basilika och timjan
- 50 g fetaost
- 1 tsk smör till stekning
- 1⁄2 dl vatten till stekning
RAMSLÖKSCRÈME
- 4 msk crème fraiche
- 2 msk finhackad ramslök eller 1 tsk riven vitlök blandat med 1 msk gräslök
- salt och svartpeppar
STEKT SQUASH
- 1⁄2 squash
- 1 tsk olivolja
- salt och svartpeppar
- lite torkade örter, t ex basilika och/eller timjan
TILL SERVERING
50 g fetaost och några blad ramslök
Blanda alla ingredienser till ramslökscrèmen. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Blanda lök, vitlök, lammfärs, salt, peppar och örter och forma två biffar. Skär små kuber av fetaosten och tryck ner i biffarna. Hetta upp en stekpanna med smöret och stek biffarna runt om i några minuter. Häll på vattnet och låt koka in.
Skiva squashen. Tillsätt oljan i stekpannan, lägg ner squashskivorna och stek dem på bägge sidor. Krydda med salt, peppar och lite örter.
Biffarna är klara efter ca 10 minuter. Servera med stekt squash, ramslöks- crème och toppa biffarna med smulad fetaost och hackad ramslök.