- Annons -

Röd sommarsaft med röda vinbär och hallon

Sommarens smaker i sugrör.

Vinbärssaft

Foto: Karin Herou Recept: Linda Abrahamsson

Ingredienser

  • 2 l röda vinbär
  • 1 liter hallon
  • 4 dl vatten
  • 5 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och lägg i bären, koka
    ca 10 min.
  2. Mosa bären mot kanten och koka 5 min till.
  3. Häll upp i en silställning och låt saften rinna ner i en bunke. Det mest rinner av på
    30 min.
  4. Mät upp saften och tillsätt sockret.
  5. Koka upp på nytt och häll upp på rena glasflaskor.

 

 

Vackraste vattnet

Röda vinbär – lika vackra som rubiner. Ta vara på skönheten och strö vinbär i bordsvattnet. Toppa med till exempel citron. Både gott och snyggt!

- Annons -