- Annons -

Semmelwrapp

Ingredienser 8 st
3 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma (mortlad)
150 g smör (rumsvarmt)
1 ägg
7 dl vetemjöl

Till servering:
200 g mandelmassa
7 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Gör så här:
Ugn: 250 grader
1 h + 1 h att jäsa

Värm mjölken till 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av mjölken. Rör tills jästen lösts upp och häll sedan på resterande mjölk. Häll i socker och kardemumma. Klicka ner smöret och tillsätt ägget. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta till en jämn blank deg, ca 5 min. Låt jäsa under bakduk 1 timme.

Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär i 18 bitar och forma till runda bullar med lätt mjölade händer. Kavla ut degen så tunt det går till cirklar med diametern ca 20 cm. Grädda mitt i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i 3 minuter. Lägg direkt under en fuktad bakduk tills de är kalla. Nu kan degen vikas utan att spricka.

Vispa ihop riven mandelmassa med 0,5 dl grädde. Vispa resten av grädden fluffig. Bred ut mandelmassan i mitten av semmelwrapen och spritsa eller klicka på grädde. Vik ihop och pudra med florsocker.

Tips: Semmelwrap bör ätas direkt. Gör traditionella semelbullar av den deg ni inte äter. Grädda och frys in.

Källa: coop.se

Se fler semmelrecept!

- Annons -