KORV STROGANOFF MED RÖKT FLÄSK, PAPRIKA OCH ROSMARIN
Tinas recept på en riktigt god korv stroganoff. Viktigt är att använda en god falukorv – det gör stor skillnad.
Tid: 30 min
Portioner: 4
INGREDIENSER
300 g god falukorv
150 g rökt fläsk i bit
1 burk grillade paprikor med spad
3 klyftor vitlök
7 steklökar
0,5 msk rökt paprika
0,5 msk rosmarin, färsk eller torkad
1 burk krossade tomater
0,5 dl grädde
300 g god falukorv
150 g rökt fläsk i bit
1 burk grillade paprikor med spad
3 klyftor vitlök
7 steklökar
0,5 msk rökt paprika
0,5 msk rosmarin, färsk eller torkad
1 burk krossade tomater
0,5 dl grädde
GÖR SÅ HÄR:
1. Dela korven i halvmånar och skär fläsket i stora kuber.
1. Dela korven i halvmånar och skär fläsket i stora kuber.
2. Ta upp paprikorna ur burken och skär dom i tjocka strimlor.
3. Skala lökarna och krossa vitlökarna med kniven.
4. Fräs på fläsket, löken, vitlöken och kryddorna. Ta i paprikorna med spad, de krossade tomaterna och korven. Låt sjuda i 15-20 minuter.
5. Häll i grädden, låt det hela koka upp. Häll upp och ät med bröd och saltgurka.
Recept: recept.nu Foto: TV4