KYCKLING I CURRY
Snabblagad kycklinggryta med asiatiska smaker som curry, koriander, spiskummin och ingefära. En fräsch sallad på morot och apelsin ger en vitaminkick till.
Tid: ca 30 min
Portioner: 2-4
500 g kycklinglårfilè
2 msk kokosfett
3 bananschalottenlök
1 msk malen koriander
1 msk spiskummin
1 tsk malen kanel
1 msk paprikapulver
1 msk gurkmeja
3 dl mandelmjölk
3 klyftor vitlök
3 schalottenlökar, skivade
1 citron, saften
1 dl rökt rostad mandel
2 apelsiner
2 msk olivolja
1 knippe dill
GÖR SÅ HÄR:
Kyckling
1. Skala lökarna och skiva dom.
2. Sätt en vid gryta/stekpanna på spisen.
3. Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen och löken i kokosfettet. Ta i alla torra kryddor och bryn det ordentligt, men det får inte bränna.
4. Lägg ingefäran, lök och vitlöken samt citronsaften i en liten mixer. Mixa tills du får en slät massa.
5. Ta massan och lägg den i kycklingfräset. Låt det svänga runt och häll sedan i mjölken. Låt småkoka i ca 10-15 minuter.
Morot-apelsinsallad med rökt mandel
6. Skala morötterna. Skär dem i fina juliennestavar eller riv dem grovt och lägg ut på ett fat.
7. Skala och skär apelsinen i hinnfria klyftor,grovhacka mandeln. Fördela mandel och apelsinfiléer på moroten, pressa över lite av apelsinjuicen samt lite olivolja, avsluta med hackad dill och några varv med svartpepparkvarnen.
8. Servera med ett rustikt surdegsbröd.
Recept: recept.nu Foto: TV4