- Annons -

Här ger vi dig ytterligare några av Ulrika Davidssons recept på hälsosam mat.

Riswrap - Ulrika Davidsson

Riswrap med räkor

1 portion (ca 260 kalorier)

Gör så här:

Blanda ihop 100 g skalade lyxräkor, 1/2 riven vitlöksklyfta, 1 tsk riven färsk ingefära, 1/4 hackad röd chili, 1 msk ketjap manis soja, 1 tsk sesamfrön och 1 msk hackad färsk koriander i en skål.

Skär 10 cm gurka i tunna stavar, strimla 50 g sockerärtor och strimla en salladslök. Strimla vitkål, ca 1 dl.

Blötlägg 3 risblad i ca 45 sek och fyll varje blad med gurkstavar, salladslök, sockerärtor och vitkål. Toppa med räkblandningen och lägg på lite extra koriander. Rulla ihop och strö på lite sesamfrön.

 

Ulrika Davidsson - Bananbiskvi

Bananbiskvier

Gör så här:

  1. Skiva en banan eller två…
  2. Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör
  3. Smält choklad över ett vattenbad
  4. Blanda ihop nötter och och jordnötssmör
  5. Lägg bananskivor på en bakplåtsklädd plåt och bred på jordnötsblandingen.
  6. Lägg en skiva banan över.
  7. Doppa banankuberna i smält mörk choklad och lägg tillbaka på plåten. Ställ kallt i en timme.

Servera

 

Recept ängamatsoppa, Ulrika Davidsson

Ängamatssoppa

4 portioner.

1 morot
¼ blomkålshuvud
1 salladslök
8 dl vatten
2 dl grädde
2 hönsbuljongtärningar
200 g frysta ärtor
salt och svartpeppar
½ dl hackad färsk persilja

Skär morötter i tärningar och bryt blomkål i små buketter. Strimla salladslöken. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på vatten och grädde. Smula ner buljongtärningarna och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Tillsätt ärtorna och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Källa: ulrikadavidsson.se

 

Kycklingwok med sjögräsnudlar

2 portioner (227 kcal/portion)

200 g kycklingfilé
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
1 msk färsk riven ingefära
salt och vitpeppar
1 msk ketjap manis
1 tsk soja
1 msk sweet chilisås
225 g frysta wokgrönsaker
200 g sjögräsnudlar

Dekoration: ½ kruka färsk koriander, ½ lime

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilén och skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp en stek- eller wokpanna med lite olja.
  3. Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
  4. Smaksätt med salt, vitpeppar, ketjap manis, soja och sweet chilisås.
  5. Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
  6. Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
  7. Dekorera med hackad färsk koriander och en limeklyfta.

 

Kikärtspizza med champinjoner och skinka

3 portioner (220 kcal/pizza)

Jag köper ofta färdig konserverad pizzasås som jag tycker är helt ok att använda.

1½ dl kikärtsmjöl
1 dl vatten
1 krm pizzakrydda

Fyllning

½ dl pizzatomatsås
1 paket mozzarella, 125 g
5 färska champinjoner
salt och pizzakrydda
6 skivor italiensk lufttorkad skinka
6 cocktailtomater
lite färsk basilika

Gör så här:

  1. Blanda kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 10 minuter (eller under hela dagen).
  2. Sätt ugnen på 225 °C.
  3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och ugnsgrädda i 10 minuter.
  4. Bred på pizzasåsen.
  5. Skiva mozzarella och champinjoner och lägg på pizzan.
  6. Strö på salt och lite pizzakrydda.
  7. Fortsätt grädda i 15 minuter.
  8. Toppa med skinka, skivad tomat och färsk basilika.

 

 

- Annons -