- Annons -

Vit fudge är ett måste på godisbordet

I alla fall för alla som älskar vit choklad. Fudgen är superenkel att göra och fullkomligt smälter i munnen. Och skulle man mot förmodan få några bitar över är fudgen alldeles gudomliga att skära i småbitar och ha som glassingrediens eller istället för chocolate chips i kakor. Receptet ger en ganska rejäl mängd fudgerutor och går att halvera om man är den lite mer måttfulla typen.

Så här lagar du den tillsammans med Therésia Erneborg!

Vit fudge

1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad

Gör så här:

Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.

Ur boken Söta saker, av Therésia Erneborg för Gullers Förlag

 

- Annons -