- Annons -

Susanne Stjärnglimra från Sparreholm vann andraplats i Sveriges Mysigaste Hem 2021

Vi har ritat vårt hus tillsammans och byggt det mesta själva. Stilen är fantasifull, inspirerad av vackra sekelskiftes – hus, med stora takkupor prydda med stjärnor, grönt plåttak, och omväxlande liggande och stående panel. Fönstren omges av vackra fönsterfoder.

Allt snickeri har Håkan utfört. Det första intrycket man får när man hälsar på hos oss är känslan av rymd och värme i den härligt stora hallen. Golvet är täckt av grönmönstrad klinker i vintagestil, väggarna har en matchande grön tapet och hög bröstpanel.

Två lila fåtöljer är placerade vid ena väggen. Den svängda trappan leder upp till över – våningen. Den stora glas verandan använder vi som matplats. Skönheten hos de vackra spröjsade fönstren förstärks av djupa fönsternischer och slingrande pelargoner. Här är utsikten över sjön sagolik.

Vi sitter ofta här och njuter av solnedgången. Vi älskar vårt mysiga hus och lev er det liv vi drömde fram.

Vi som bor här på Stjärnglimra Gård är Susanne Stjärnglimra 67, med man Håkan Stjärnglimra 59 och två kattsystrar som heter Trixie och Molly, båda två år.

Huset ligger mycket vackert i Sparreholm, Sörmland. Håkan är en erfaren snickare och jag är utbildad samtalsterapeut och qigonglärare. Vi har ritat vårt hus tillsammans och byggt det mesta själva. Huset är en 1,5 plans villa byggt i lösvirke. Stilen är fantasifull och inspirerad av vackra sekelskifteshus.

Det har stora takkupor prydda med stjärnor, ett grönt plåttak och fasaden är blandad liggande och stående panel. Fönstren omges av vackra fönsterfoder. Allt snickeri har Håkan utfört

Det första intrycket man får när man hälsar på hos oss är känslan av rymd och värme i den generösa hallen. Golv et är täckt av grönmönstrat klinker i vintagestil och väggarna har en matchande grön tapet med hög bröstpanel. Två lila fåtöljer är placerade vid ena väggen. Den svängda trappan leder upp till övervåningen. Alla rum är dekorerade med bröstpanel alternativt förhöjda socklar , samt takrosetter och mycket breda taklister.

Sällskapsrummen på bottenvåningen är stora med plats för många härliga middagar och fester med nära och kära . Även våra många barnbarn älskar att bo i vårt hus, därför har vi fyra gästrum och en gäststuga. Grundfärgerna i inredningen och de mönstrade tapeterna är dimgrön, rosa och lila. Tapeterna matchar från rum till rum och gardinerna i sammet och spets ger en varm och mysig känsla. Takhöjden är 270 cm vilket ger plats för stora kristallkronor och andra vackra lampor. Samt för de två stora statyer som fraktats hem från Bali för att fira vår kärlek.

Den stora glasverandan använder vi som matplats. Skönheten hos de vackra spröjsade fönstren förstärks av djupa fönsternischer och slingrande pelargoner. Här är utsikten över sjön sagolik. Vi sitter ofta där och njuter av solnedgången som färgar himmeln och vattnet rosa. Vardagsrummet där vi tittar på TV är litet och mysigt med lila och rosa färgtoner och mjuka sammetsgardiner.

Håkans och mitt första möte skedde hösten 2012 och var väldigt romantiskt. Jag var änka och Håkan skild och vi hade båda rest ensamma till Bali. En dag vandrade jag på en enslig strand. Där satt en man som höjde handen och sa ”Hello, nice weather today!” Han såg så trevlig ut att jag gick fram till honom.

Vi skrattade åt att vi pratade engelska fast vi båda var svenskar. Det var ett så trevligt möte att vi fortsatte till en strandservering för att ta en öl. Sedan gjorde vi många utflykter tillsammans tills den dagen då vi åkte hem till Sverige igen, var och en till sitt. Den stora kärleken slog till när vi åter träffades i Stockholm.

Snart förstod vi att vi ville leva tillsammans och köpte en gemensam lägenhet i Bromma. Efter två år hittade vi av en slump en skogsfastighet vid en sjö som vi köpte och döpte till Stjärnglimra Gård.

Här fanns varken väg, vatten eller el – mest bara granar. Visst fanns det några som tyckte vi var galna som skulle bli nybyggare på en ödslig tomt i vår ålder, men vi såg potentialen och satte i gång.

Vi sålde lägenheten och byggde en stuga på 25 kvm där vi bodde under byggtiden som blev nära tre års tid. Vi flyttade in i vårt vackra hus 2018 och firade med stort bröllop på gården 2019.

Vi älskar vårt mysiga hus och lever det liv et som vi tillsammans drömt och skapat.

Susanne vann följande för andraplats:

  • 30.000 kr presentkort från Contura
  • 25.000 kr presentkort från Mio
  • Tylösand series –  Infrakabin T810H, värde 41.250 kr från Tylö
  • Gasolgrill Cayenne med 7 brännare, värde 7.995 kr från Solhaga
  • CI Touch® T Espressomaskin + 8 st Bella crema, värde 10.400 kr från Melitta
  • Kokboken Husmanskost (795 kr) + Hemligt innehåll till ett värde av 1.000 kr från Landshypotek Bank
- Annons -