Amelia Adamo visar sin badrumsdröm

KATEGORI

Amelia Adamo

Rekordvinsterna, upplagesiffrorna och utmärkelserna känns långt borta när Amelia Adamo i skenet av stearinljus kopplar av i ett medelhavsinspirerat badrum.

I badet hittar Amelia Adamo lugnet och lyxen i vardagen. Värmeslingor på golvet, högt till tak som ger mycket ljus och rymd, kakel och mosaik som för tankarna till antikens lyxiga romerska bad där man tillbringade hela dagar i badhuset.

På något sätt passar hon in perfekt i denna badrumsmiljö, ”italienskan” Amelia. Var och en av av de blåvita plattorna är tillverkade för hand och kommer från Vietri Sul Mare på soliga Amalfi-kusten.

– Egentligen tycker jag om rosa och rött, men detta marina blå och vita kändes nytt, rent och fräscht.

Renoveringen

– Visst kan man göra mycket själv när man vill göra om, men vatten och el har jag respekt för. Det vill jag lämna till fackmän. Jag tycker om ROT-avdraget som ger ett större utrymme vid renovering. Men allt tar ju mycket längre tid än man tänkt sig.

Tro inte att du kan bo hemma om du bestämmer dig för renovera badrummet!  Men de gjorde ett fantastiskt jobb och nu står badrummet färdigt!

Invigningen av badrummet

– Lucio Benvenuto, min nya kärlek, och jag invigde mitt romerska bad med pompa och ståt när det stod färdigt. Vi badade, skålade, skrattade och pratade mycket italienska!

Med tidningar i famnen

I affären fick Amelia se en skiss på hur hennes badrum kunde se ut. Hon såg kaklet och det inbyggda badkaret och blev förtjust direkt.

– Det kändes lite som ”back to the roots”när jag fick se det här kaklet, säger hon och pekar på en bild på kaklet som sitter på väggen i duschen.

Bilden föreställer en siren, en fantasi- och sagovarelse inom mytologin, som traditionellt håller i en amfora. Men i Amelias dusch så håller sirenen självklart i en knippe tidningar.

– Det hade jag inte beställt så. Det var säkert Luisa Martorelli, i affären la Riggiola på Rörstrandsgatan i Stockholm, som berättade om vem jag var till fabriken nere i Vietri. Visst är det en kul detalj, skrattar hon.

Badrummet, kaklet, dekoren, kranarna känns stilrena och väldigt mycket à la Amelia. Hon är själv okonventionell och har en generös, öppen och frigjord medelhavsstil.

Mamma Elda, städerska, kom tillsammans med Amelia till Sverige på tidiga 50-talet. Hon gifte sig med Oscar Adamo, fabriksarbetare. Amelia själv har gjort en medial resa som har varit lång.

Det är svårt att tro att kvinnan som sitter på badkarskanten endast iklädd en vit handduk är mediadrottningen Amelia Adamo som ligger bakom otaliga tidningssuccéer som Amelia, Tara, M-Magasin och nu också nya tidningen S, om folk i farten.

Hon är också flerfaldigt belönad med olika prestigefyllda priser, bland annat dubbelvinnare av Stora Journalistpriset.

Amelia Adamo – en hängiven vinterbadare

– Vatten är en passion. När jag bodde på Dalarö badade jag jämt ute, oavsett om det var 4 eller 14 grader i vattnet. Att ha vatten omkring mig har alltid varit ett stort behov. Nu har badrummet blivit mitt personliga spa. Efter en stressig arbetsdag är det en njutning att kunna koppla av.

Jag fyller badvattnet med underbart doftande havssalter och unnar mig ett glas champagne eller en liten maltwhiskey. Så sjunker jag ner i vattnet och tömmer hjärnan helt.

Amelia har en förmåga att sätta guldkant på livet – och gör inte avkall på lyxen. Hon är långt ifrån en ”lagom männinska”.

– Det är viktigt med detaljerna. Vackra, mysiga frottéhanddukar, aromatiska oljor, levande ljus, hör till. Man måste unna sig lite flärd för att sätta piff på vardagen, tycker hon.

Text: Jeanette Gardner Foto: Orlando G Boström

Amelia Adamo har besmyckat sitt drömbadrum med diverse konstverk Vid bild av Amelia Adamos badrum Amelias badrumsdröm 1 Amelias badrumsdröm 2 Amelias badrumsdröm 3 Amelias badrumsdröm 4 Amelia Adamo avnjuter sitt vackra badrum med ett glas champagne Drömbadrummet gör ritualer såsom sminkning för Amelia Adamo till ett nöje Amelias Adamos läppstift Amelias Adamos sminkningshörna

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -