- Annons -

Marie Serneholt lever ett hektiskt storstadsliv där schemat ofta är fulltecknat.

Kaféet Xoko är hennes oas för avkoppling och njutning i tillvaron. – Jag älskar allt när det gäller godsaker och här är så mysigt, säger hon och ser fram emot det stora uppdraget som programledare för Melodifestivalen.

27-åringen från Stockholm är både popsångerska, musikalartist, filmdubbare och programledare. När livet ofta går i hundra knyck behövs platser att verkligen kunna ta    det lugnt. En av dessa är kaféet Xoko, som ligger centralt i Vasastan.

Maries lilla himmelrike mitt i texten 1– Det är rena himmelriket för mig, som tycker om efterrätter och fika. Men man kan också ta en god lunch, berättar Marie. En nära tjejkompis tog mig dit första gången för drygt ett år sedan och det är så kul att lyxa till det ibland när man har chansen. Frånsett alla sötsakerna som erbjuds, gillar hon miljön och inredningen.
– Det är ganska modernt, vitt och stilrent – utan att på något sätt bli stelt. Tvärtom är det väldigt inbjudande och får mig att koppla av ordentligt. Skönt när man har haft det stressigt.

Med tanke på allt resande genom åren – med A-Teens var 300 dagar på ett år inget ovanligt – uppskattar Marie lika mycket att vara hemma.
– Visst är det kul att se sig om i världen, men har man så många hotellnätter är det ett privilegium att få vara hemma. Jag gillar att kunna slänga mig i soffan med mysbyxor och kolla på film. Som tur är gör Måns det också.
Sambon Zelmerlöw delar också intresset för inredning i parets gemensamma lägenhet.
– Vi vill båda ha det modernt, men det gäller att hitta en bra balans. Det får varken bli för kalt eller för plottrigt. Det ska kännas att någon bor där, vara varmt med personliga prylar, sköna kuddar och värmeljus.
Några speciella favoritfärger har hon inte.
– Jag brukar skoja till det med att byta ut kuddar, handdukar och annat ibland. Det passar ju bra när man har en vit och neutral grund.

Från ungdomsidol till soloartist

Marie slog igenom redan som 15-åring med A-Teens, gruppen sålde totalt över fem miljoner skivor runtom i världen.
– Allt det där är nästan svårt att greppa i dag, men helt klart är den tiden bland det absolut roligaste jag upplevt, berättar hon. Vi fattade inte hur stora vi var.
Trots att de uppträdde inför runt 100 000 åskådare ibland, var debuten i Melodifestivalen 2009 väldigt nervös.
– Dels är det något annat att vara soloartist och så har Melodifestivalen alltid varit enormt stort för mig. Därför kan ni gissa hur chockad jag blev när de ville ha mig som programledare. Det hade jag inte ens drömt om i min vildaste fantasi, även om det kändes bra när jag ledde nationaldagsfirandet i SVT förra året.
Måns Zelmerlöw var ju programledare i fjol och snart är det dags för sambon…
– När Rickard Olsson intervjuade mig och de andra i A-Teens för tolv år sedan trodde garanterat ingen av oss att vi skulle få det här fantastiska uppdraget tillsammans i framtiden, ler Marie.

Gratisbiljett till Globen

Maries lilla himmelrike mitt i texten 2Hennes favoritlåtar i tävlingen är ”Fångad av en stormvind” med Carola, Roger Pontares ”När vindarna viskar mitt namn” och ”Tusen och en natt” med Charlotte Perrelli.
– Jag hade tänkt att försöka delta själv igen först, men det skulle nog inte vara så bra att presentera sig själv (skratt). Bäst av allt är att jag vet att jag kommer med hela vägen till Globen den här gången, avslutar Marie Serneholt.

 

Hur bra är du på en skala från ett till tio på att…

… passa tider?
Kan erkänna att jag är lite tidsoptimist, men brukar på något sätt ofta ändå vara punktlig. En åtta.

… vara romantisk?
Jag är omtänksam, gillar att pyssla om och mysa så det får bli en åtta.

… komma ihåg när släkt och vänner fyller år?
Med mobil och dator har det blivit sämre, men jag har förstås koll på familj och de närmsta vännerna – en femma.

… montera ihop Ikea-möbler?
Jag har egentligen för dåligt tålamod för att läsa instruktionerna och gillar inte när det fattas grejer. Måns är bättre än mig att få ihop det, men en sexa är jag nog värd i alla fall (skratt).

… laga mat?
Det är jättekul, jag kollar ofta på matprogram på tv och skriver ned recept. En sjua.

… hänga med vad som händer i världen?
Mitt nyårslöfte var att hänga med bättre i fortsättningen, men vi kan väl säga 6,5.

Text: Joakim Löwing, Foto: Marie Rosenquist.

Marie Serneholt på kafeet Xoko Marie Serneholt Marie Serneholt Marie Serneholts lilla himmelrike

- Annons -