Nour El-Refai gör comeback!

KATEGORI

Nour El-Refai en hemmakär tv-profil

Entertainern och tv-profilen Nour El-Refai skrattar mycket i tv och har åsikter om det mesta. Hon är aktuell med Melodifestivalen men har inte ens en tv.

Snart står Nour framför kameran och leder Melodifestivalen 2014 tillsammans med kollegan Anders Jansson. Och rutinen har hon inne. I Melodifestivalen 2008 var hon var med som reporter och sidekick till Kristian Luuk och idag, fem år senare, gör hon comeback.

Hon vågade tacka ja till uppdraget trots att hon fick ganska mycket kritik förra gången.

– Det är positivt såklart! Blir ju smickrad att bli anförtrodd en så stor uppgift, säger Nour El Refai till Villalivet. Det är ett verkligt prestigeuppdrag att bli tillfrågad om att leda Melodifestivalen, som ju är vårt största nöjes- och musikprogram.

Den här gången är också ett uppdrag där man kan bli utsatt för mycket tittarkritik. Folk i tv-sofforna har alltid mycket att tycka om. Men den här gången kommer Nour säkerligen inte bry sig om någon kritik.

Det har gått några år sen sist och idag är hon mer rutinerad än någonsin. I år gäller helt andra förutsättningar. Nour ska inte vara en bifigur utan kommer igen och tar en huvudroll i programmet.

Nour El-Refai en tv-profil utan tv

Men hade hon nu INTE varit programledare i årets Melodifestival, så hade hon kanske suttit där i den mörka favorit-soffan i rustikt, mjukt skinn och laddat upp framför programmet med något mysigt att äta.

Kanske inte, för Nour har en soffa men ingen tv. Är hon Sveriges enda tv-profil utan tv?

– Jag äger inte ens en tv-apparat, säger Nour.

Men om hon skulle haft teve hade en hemmakväll bestått av en bra naturfilm och dillchips. Inget med reklampauser. TV, filmer, egna shower, humorprogram, turnéer. Frågan är om hon överhuvudtaget skulle hinna titta på teve.

Hon har mycket omkring sig, men ändå full koll i ett liv som pinnar på i väldig fart. Nour håller ett ganska högt arbetstempo med många engagemang. Men hon verkar stortrivas med livet och jobbet.

– Jag älskar mitt jobb och hur det är mixat av allt jag älskar. Jag vill gärna fortsätta med det livet ut.

Asfaltsblomma

Nour bor i en lägenhet mitt i Stockholm. Hon är inte uppvuxen i villa men kan kanske tänka sig köpa hus i framtiden – men bara om hon får ha kvar sin centrala lägenhet.

– Det vore förstås grymt att hitta ett knasigt hus med torn och grejer, men jag behåller nog alltid min lägenhet i stan. Jag har ju skräddarsytt allt här så att det ska passa mig, mitt liv och mina intressen.

Jag är en riktig hemmagris..

– Jag har byggt ett mysigt loft i vardagsrummet som kan fungera både som gästrum eller som mysrum. Boendet är jätteviktigt. Jag är inte trendkänslig men mycket selektiv med möbler.

Jag måste älska något för att köpa det. Men jag går inte efter någon trend. Det är ju mitt hem, det är jag som ska bo där.

– Jag tar hand om mitt hem, mina möbler och mina prylar. Jag har egentligen inget favoritrum heller. Jag älskar alla mina rum. Varje rum har sin charm.

Cool och hysteriskt rolig

Nour El-Refai är född i Libanon, men bosatt i stadsdelen Traneberg. Under åren har vi bland annat sett henne som Bitterfittan i Ballar av stål och i otaliga program som till exempel i Morgonsoffan, Musikhjälpen, Wipeout och Morgonpasset. På scen har hon gjort succé i bland annat musikalen Grease, turnerat med Riksteatern och sjungit med musikern Lars Winnerbäck. Och hon har också varit sommarpratare i P1.

– Konstruktiv kritik är en förutsättning för att utvecklas och bli bättre. Men vi får väl se vad jag hittar på för skoj med Anders den här gången. Och nej, det känns inte alls pirrigt att miljoner tittare sitter i sina soffor och kommenterar allt jag gör eller säger.

Garanterat så kommer det att bli en hel del roligheter och tokigheter när Nour står framför kameran och pratar musik. Hon gillar att väcka känslor, att röra om

TEXT Jeanette Gardner FOTO Baldur Bragarson

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -