Brownie – & polkagrisbollar
Dessa otroligt goda browniebollar är gjorda på inget mindre än svarta bönor! Superenkla att göra och är dessutom helt mjölfria. För lite extra julsmak så har jag rullat bollarna i krossade polkagris och oj vad gott det blev!
Läs också: Kärleksmums: Recept på 10 enkla steg för smarrig fika
Cirka 15 bollar | 20 minuter + 3 timmar i kyl
Du behöver:
- 100 gram mörk choklad av fin kvalité (70% kakaohalt)
- 50 gram smör
- 1 paket svarta bönor (230 g avrunnen vikt)
- 15 färska och urkärnade dadlar
- 2 msk kakao
- 2 msk kaffe
- Flingsalt
Topping
- 1 dl fintkrossade/mixade polkagrisar
Gör såhär:
- Smält choklad och smör i en skål över ett vattenbad.
- Skölj av bönorna noggrant och lägg dom tillsammans resterande ingredienser (förutom polkagrisarna) i en matberedare och mixa till en slät smet. Ställ in smeten i kylen i minst tre timmar.
- Forma smeten till cirka 15 bollar och rulla dom i krossade polkagrisar – ät och njut!