- Annons -

Recept på Tryffeltårta med högsta betyg

En helt otroligt god Tryffeltårta som fått toppbetyg av nära och kära! Det är alltså en kladdkaka i botten som toppats med en len chokladtryffel och lite flingsalt.

Denna tryffeltårta är sötad med dadlar, mörk choklad och lite vaniljsocker – dessutom är den glutenfri! Tänk på att kladdkakan behöver en natt i kylen för bästa resultat så förbered den gärna dagen innan servering.

6-8 bitar | 30 minuter tillagning + en natt i kyl

Kladdkaka

  • 150 gram smör
  • 100 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 20 färska och urkärnade dadlar
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Chokladtryffel

  • 150 gram mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • Flingsalt

Gör såhär:

Börja med kladdkakan.

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Mixa ner dadlarna så gott det går.
  3. Rör ner resterande ingredienser och häll smeten i din springform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 17-25 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter med en riktigt kladdig mitten.
  4. Låt kladdkakan svalna och ställ sedan in den i kylen över natten. Några timmar innan servering förbereder du chokladtryffeln.
  5. Hacka den mörka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål.
  6. Smält smöret och koka sedan upp smöret med grädden. Häll blandningen över chokladen och rör om till du fått en len chokladtryffel.
  7. Låt tryffeln svalna i rumstemperatur eller kyl tills bredbar konsistens.
  8. Bre ett rejält lager chokladtryffel över kladdkakan och toppa tryffeltårtan med färska bär och flingsalt! Serveras tillsammans med en klick grädde.
- Annons -